Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Artikel in SW-Journaal: Abrona en UW slaan handen ineen om kloof tussen arbeidsmatige dagbesteding en betaald werk te overbruggen

In een pilot gaan kandidaten van Abrona na de zomer aan de slag bij UW. UW zorgt voor verschillende soorten werkzaamheden, een arbeidscoach van Abrona verzorgt de dagelijkse begeleiding op het werk. In het landelijke project ‘Simpel Switchen’ wil de Rijksoverheid de soepele overgang tussen dagbesteding en betaald werk bevorderen. Abrona en UW gaan dit in Utrecht in praktijk brengen.

UW’ers Inge Werkhoven (coördinator instroom) en Stef Visser (alliantiemanager) zijn nauw betrokken bij het opzetten van de pilot. Inge en Stef zijn samen met Eric Tonn, manager participatie bij Abrona, geïnterviewd door het SW-Journaal. In het julinummer van het SW-Journaal kun je het uitgebreide interview lezen.

“In juni is een aantal potentiële kandidaten van Abrona op bezoek geweest bij UW”, vertelt Inge aanvullend. “Tijdens een open ochtend kwamen vijf kandidaten kennismaken met UW en met onze werksoorten. Daarbij hebben we ook onze VR-brillen gebruikt. De kandidaten vonden het erg leuk.”