Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW behaalt Bio certificaat en pakt biologische producten in voor Mattisson Healthcare

Een mooi succes voor ons bedrijfsonderdeel Verpakken: ons verpakkingsbedrijf is geslaagd voor de audit voor het Bio certificaat. Met dit certificaat mogen we biologische producten verpakken voor onze klant Mattisson Healthcare.

Voor het verwerken van biologische producten gelden strenge kwaliteitseisen, zeker als het gaat om voeding. Het bedrijf Mattisson verkoopt meer dan 500 verschillende, veelal biologische voedingsproducten en wilde haar producten graag ook door UW laten verpakken.

Strengere protocollen

“Gelukkig hebben we al veel ervaring met het verpakken van voedingswaren,” aldus Jan Renger Renes, hoofd bedrijfsbureau bij UW. “Toch hebben we nog aardig wat zaken moeten aanscherpen om aan de normen van het Bio certificaat te voldoen. Er zijn aanpassingen op logistiek en administratief vlak doorgevoerd en er gelden nog strengere protocollen op gebied van voedselveiligheid voor de productieafdelingen.”

Skal Biocontrole, een onafhankelijke organisatie die toeziet op de biologische keten, heeft vastgesteld dat UW voldoet aan de eisen voor het verwerken van biologische producten. Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op.

UW’ers verwerken producten van Mattisson Healthstyle (foto Norbert Waalboer Fotografie)

“Nog lang niet uitgegroeid”

Mattisson Healthstyle is een bekend merk in de wereld van biologische voeding. Het bedrijf is gevestigd in IJsselstein. Mattisson vindt maatschappelijk ondernemen heel belangrijk en werkt daarom bij voorkeur samen met een sociaal werkbedrijf. Zo zijn ze bij UW gekomen. Wij zijn blij met deze nieuwe partner met een sociaal hart. Ruud van Tol, directeur-eigenaar van Mattisson: “We zijn nog lang niet uitgegroeid. We willen samen met UW op weg om een nog groter en bekender merk te worden.”

Omdat UW het Bio certificaat heeft behaald, mogen we alle producten van Mattisson verpakken. Uiteraard doen we dat veilig. Onze medewerkers dragen mondkapjes bij het verwerken van open voedingsproducten en werken op voldoende afstand van elkaar.