Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW-medewerkers onderhouden nieuw openbaar toiletgebouw in Wilhelminapark

Er zijn nu ook openbare toiletten in het Utrechtse Wilhelminapark. Wethouder Susanne Schilderman en raadslid Gertjan te Hoonte hebben de toiletgroep half december geopend. De toiletten worden zeven dagen per week onderhouden door UW-medewerkers, net als de openbare toiletgebouwen in het Griftpark, Park Lepelenburg en Park Voorveldse Polder.

“UW-medewerkers onderhouden de toiletten dagelijks”, vertelt UW-werkcoach Bianca Koning. “We reinigen de toiletten, de wastafels en moppen de vloer. Soms is er een extra schoonmaakbeurt nodig, bijvoorbeeld als het druk geweest is met mooi weer. Verder vullen we dagelijks het toiletpapier en de handdoekjes aan, en legen we de afvalbakken. De gebouwen zijn deels zelfreinigend. Toch blijft het nodig dat we daar elke dag langs gaan, ook in het weekend.”

Midden op de foto raadslid Gertjan te Hoonte en wethouder Susanne Schilderman. Rechts op de foto, in gele jassen, staan UW-medewerkers Richard Kuiken en Ria van de Neevel. “Richard en Ria doen het meeste aan het onderhouden van de toiletten in de parken”, aldus Bianca. “Maar we hebben een team van zes medewerkers die het allemaal kunnen.”

Utrecht staat dit jaar tweede in een landelijk onderzoek naar de toiletvriendelijkste gemeente. Utrecht wil een stad zijn die voor iedereen toegankelijk is. Een uitgebreid net van openbare toiletten, ook in de parken, past bij dat streven.

In de app HogeNood kun je heel eenvoudig openbaar toegankelijk toiletten in de omgeving vinden, ook in Utrecht. Daar is het Wilhelminapark nu bijgekomen.

(Foto gemeente Utrecht)