Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Heel blij met op maat gemaakte stalen wandmeubels van UW

De medewerkers van UW Metaal hebben weer een klant blij gemaakt met twee prachtige stalen kasten. De op maat gemaakte kasten zijn geschikt als wandmeubel en als ‘roomdivider’. Op 12 december tussen 15.30 en 16.00 uur wordt een korte reportage over UW Metaal uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland.

Martin Buitenhek en zijn vrouw Belinda waren al een tijdje op zoek naar een mooie kast voor in hun woning in Den Haag. “We zijn in veel winkels geweest, maar konden het niet vinden”, vertelt Martin. Hoe komen Hagenaars uiteindelijk bij UW terecht? “Via Google Afbeeldingen heb ik naar kasten gezocht en ben ik op de website van UW gekomen. Op jullie website staat een foto van stalen kasten die UW eerder had gemaakt voor een klant. En we lazen dat ze op maat gemaakt kunnen worden, precies wat we zochten. Toen hebben we gebeld en zijn we in contact gekomen met Anneke van Roemburg.”

Deurtjes aan beide kanten

Hoe is het toen verder gegaan? “We hebben zelf een tekeningetje gemaakt van de kast die wij in gedachten hadden”, aldus Martin. “Daarvan heeft UW een werktekening gemaakt. Daarna hebben we een paar keer contact gehad over de precieze uitvoering. Anneke heeft ons geadviseerd over de deurtjes en de handvaten, die konden we zelf kiezen. Ik ben heel tevreden over hoe het verlopen is. We wilden eerst één grote kast, maar hebben uiteindelijk voor twee kasten gekozen, dat is toch handiger. Een komt tegen de wand te staan en de andere gaan we gebruiken als roomdivider, die heeft deurtjes aan beide kanten.”

Martin Buitenhek en lasser Luuk Vermeulen bij de op maat gemaakte kasten in de lasschool van UW.

Jullie kenden UW niet? Martin: “Nee, pas op de website lazen we wat voor soort bedrijf UW is, dat jullie ook mensen opleiden. Wat leuk en wat goed, dachten we, voor de mensen zelf, en ook voor de maatschappij. Ook wat dat betreft is dit een heel leuk project geweest.”

Aan kasten gewerkt tijdens opleiding

Luuk Vermeulen heeft tijdens zijn opleiding bij UW Metaal aan de kasten gewerkt. Luuk heeft zijn opleiding bij UW afgerond en werkt sinds september 2020 bij Lamotec in Culemborg, na bemiddeling door UW. Luuk is speciaal voor de foto naar zijn vorige werkgever gekomen. “Toen ik begon bij UW had ik nog nooit gelast”, vertelt hij. “Eén jaar later heb ik mijn lasdiploma’s gehaald, werkervaring opgedaan én ik heb nu een baan als RVS-lasser bij een bedrijf dat machines bouwt. Het was heel leuk om tijdens mijn opleiding bij UW te mogen werken aan zo’n mooi eindproduct als deze kasten.”

Laatste vraag aan Martin: wat vinden jullie van het eindresultaat? “Ja schitterend! Heel mooi, strak, netjes tot in de details. We zijn er heel blij mee.” Een paar dagen na het gesprek heeft UW de kasten afgeleverd bij Martin en Belinda in Den Haag.

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)

Meer informatie

Wilt u meer informatie over het laten maken van stalen wandmeubels door UW? Neemt u dan contact op met Anneke van Roemburg via a.roemburg@uw.nl of telefoonnummer 030-2391500.

Reportage over UW Metaal in tv-programma Dit is Holland

Op 6 en 12 december 2020 is een korte reportage over UW Metaal uitgezonden in het RTL 4-programma Dit is Holland.