Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Via UW gedetacheerd als brugwachter

UW-medewerker Rene werkt sinds april drie dagen per week als brugwachter, een prachtbaan voor iemand die graag op en langs het water is.

“Als fanatiek zeiler was Rene al vaak op en langs het water te vinden”, vertelt UW-detacheringsconsulent Hans Huberts. “Nu werkt hij drie dagen per week als brugwachter in Baambrugge en Mijdrecht. Dit voor het vaarseizoen van april tot en met oktober. Rene opent en sluit een aantal bruggen voor pleziervaartboten. Daarbij moet hij natuurlijk letten op de veiligheid van zowel de boten als het verkeer.”

Deze baan als brugwachter is door Rene zelf gevonden en door Hans verder geregeld. Rene is via UW gedetacheerd bij nautisch uitzendbureau Blue Amigo. Na lange tijd voor Kringloop de Arm gewerkt te hebben, heeft Rene dit voorjaar de overstap gemaakt naar een baan waar zijn passie ligt.

“Op drukke dagen is hij voortdurend heen en weer aan het fietsen tussen de twee bruggen waarvoor hij verantwoordelijk is”, aldus Hans. “Dit kan zelfs zo’n 60 fietskilometers per dag zijn. Gelukkig heeft Blue Amigo gezorgd voor een elektrische fiets en een eigen pauzeruimte voor Rene. Door het werk als brugwachter heeft hij veel contact met mensen en is hij de hele dag buiten aan het werk. Dit spreekt Rene erg aan.”