Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW voldoet aan eisen voedselveiligheid en behaalt certificaat FSSC 22000

UW heeft het FSSC 22000-certificaat behaald. Dat betekent dat we aan de veiligheidseisen voldoen voor het verwerken van open voedselproducten. UW-directeur Gertjan Stoker bedankte alle medewerkers van Verpakken tijdens de uitreiking: “Jullie hebben hard gewerkt om alles volgens de regels te doen. Heel mooi dat jullie dat voor elkaar hebben gekregen.”

(Tekst loopt door onder de foto.)

Gertjan Stoker complimenteert en bedankt alle medewerkers tijdens de uitreiking.

Om aan de eisen van het certificaat te voldoen moet je als bedrijf opschrijven hoe je precies te werk gaat bij het verwerken van voedselproducten: hoe vaak je schoonmaakt, welk schoonmaakmiddel je gebruikt, welke kleding en hoofdbedekking de medewerkers dragen, wanneer medewerkers hun handen wassen, hoe je omgaat met producten die allergische reacties kunnen veroorzaken, hoe je er voor zorgt dat de juiste informatie op de etiketten staat, enzovoort.

“Alle procedures en werkinstructies hebben we opgeschreven in een handboek”, vertelt Patrick Veldkamp. Patrick heeft UW geholpen bij de voorbereidingen op de certificering. “Nadat we alles opgeschreven hebben en de medewerkers hebben geleerd hoe ze moeten werken, hebben we de certificering aangevraagd bij Kiwa.”

Plezier in het werk

Kiwa is de organisatie die bedrijven controleert of ze aan de eisen van het FSSC 22000-certificaat voldoen en het certificaat uitreikt. Jon-Erik Smelik van Kiwa is een aantal dagen bij UW geweest: “Wij bekijken of jullie in de praktijk ook echt doen wat jullie zeggen in jullie handboek. Of jullie werken volgens de wet- en regelgeving en de veiligheidseisen van het certificaat. Het zag er allemaal keurig uit en ik zag ook dat jullie plezier hebben in het werk. Het was heel leuk om hier drie dagen te zijn.”

Perfect gedaan

Rogier Boon van Kiwa reikte het certificaat uit aan UW-directeur Gertjan Stoker en zei in zijn toespraakje voor de UW-medewerkers: “Ik geef het certificaat aan Gertjan, maar het is natuurlijk voor jullie. Jullie hebben het perfect gedaan, alles was schoon en netjes. Jullie hebben het echt verdiend en dat is iets om trots op te zijn.” (Tekst loopt door onder de foto.)

Rogier Boon van Kiwa reikt het certificaat uit aan UW-directeur Gertjan Stoker.

Drie afdelingen van ons bedrijfsonderdeel Verpakken verwerken open voedselproducten. Arjan de Zeeuw, werkleider van een van de afdelingen: “We verpakken onder andere snoep, chocolade en voedingssupplementen. Veel klanten eisen dat we werken volgens de normen van dit certificaat. Ik ben ontzettend trots op onze mensen dat het is gelukt.” (Tekst loopt door onder de foto.)

Werkleider Verpakken Arjan de Zeeuw en Patrick Veldkamp, die UW heeft ondersteund bij de voorbereidingen op de certificering.

(Tekst loopt door onder de foto.)

Op drie afdelingen verwerken UW-medewerkers open voedselproducten.

Meerdere certificeringen in eerste helft 2021

In de eerste helft van 2021 hebben meerdere certificeringen plaatsgevonden bij UW.

  • In februari is UW Verpakken geslaagd voor de hercertificering van het Bio certificaat. Met het Bio certificaat mogen wij biologische producten verwerken.
  • In april zijn succesvolle audits geweest bij UW Groen en UW Flora. UW Groen behoudt de certificaten Groenkeur, ISO 9001:2015 en VCA-2-sterren, UW Flora behoudt ISO 9001:2015 en VCA-2-sterren.
  • In juli zijn de overige bedrijfsonderdelen van UW geslaagd voor de audit voor het ISO 9001:2015-certificaat.

(Foto’s: Norbert Waalboer Fotografie)