Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW Groen blijft groenonderhoud verzorgen in de gemeente Houten

UW Groen verzorgt ook de komende vier jaar het groenonderhoud in de gemeente Houten, inclusief de dorpen Tull en ‘t Waal, ’t Goy en Schalkwijk. Dit hebben de gemeente Houten en UW afgesproken in een nieuw contract. Medewerkers van UW Groen en de gemeente hebben dit samen gevierd met koffie en gebak in de raadszaal van het Houtense gemeentehuis.

“Wij zijn er trots op en blij mee dat jullie dit blijven doen”, zei wethouder Wouter van den Berg tegen de medewerkers van UW Groen. “Jullie doen dit werk al langer dan 10 jaar en ook de komende jaren gaan we samen voor een mooi, schoon en veilig Houten.” De wethouder vertelde dat hij van plan is om een keer een ochtend mee te komen werken: “Want ik wil graag horen wat jullie tegenkomen tijdens het werk en welke reacties jullie krijgen van inwoners.” UW-medewerker Amir vertelde dat hij regelmatig leuke reacties krijgt, vooral van oudere inwoners. “En als het warm is, krijgen we wel eens limonade en ijs van inwoners”, aldus een collega.

Houtens wethouder Wouter van den Berg en manager UW Diensten Peter Hagenaar met het nieuwe contract

“Trots op jullie”

“Ik ben ontzettend trots op onze mensen, op jullie dus”, zei Peter Hagenaar, manager van UW Diensten. “Zonder jullie en de goede kwaliteit van jullie werk hadden we dit contract niet gekregen. We hebben altijd goed samengewerkt met de gemeente Houten en ik ben erg blij dat we samen doorgaan. Het is belangrijk voor onze mensen dat we voldoende en leuk werk hebben.”

Op de vraag wie van de UW’ers zelf in Houten woont gingen een paar handen omhoog. “We zouden graag zien dat meer mensen uit Houten bij ons kunnen komen werken”, zei Peter met een knipoog tegen de wethouder. Nieuwe medewerkers zijn altijd welkom bij UW Groen, want er is voldoende werk, de komende jaren ook weer in Houten.

Peter Hagenaar overhandigt wethouder Wouter van den Berg een boeket van UW Flora.

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)