Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

“De waardering bij het CIZ is echt helemaal top”

Loes Hollegien werkt sinds 2001 bij UW. Loes heeft meerdere werkplekken buiten UW gehad, steeds via een detachering. Nu werkt Loes als facilitair medewerker bij het CIZ. Het CIZ verzorgt landelijk de indicatie voor langdurige zorg. Er werken ongeveer 1.250 mensen. Loes werkt op het hoofdkantoor in Utrecht. Dat bevalt haar en het CIZ zo goed, dat het CIZ Loes zelf in dienst heeft genomen via de regeling Begeleid Werken.

Hoe ziet jouw werkdag er uit, Loes?

“Mijn werkdag begint om acht uur. Dan kijk ik eerst in mijn mailbox. Daarna loop ik een ronde om te kijken of alles er netjes uitziet, of de koffie en thee zijn bijgevuld, de vergaderzalen goed staan, of er geen gekke dingen zijn. Daarnaast heb ik verschillende taken. Ik regel de toegangspassen van medewerkers, heb een ondersteunende rol in de BHV, verzorg rondjes door het pand voor nieuwe medewerkers, bestel kantoorartikelen, ontvang leveranciers, assisteer bij de organisatie van bijeenkomsten, ben contactpersoon op facilitair gebied. Het leukste is de interactie met de mensen, de sociale kant.”

Waar ben je het meest trots op?

“Dat ik zo kan genieten van de sociale activiteiten hier. En dat ik daadwerkelijk in dienst ben gekomen van het CIZ. De waardering hier is echt helemaal top. Na twee weken vakantie zeiden collega’s: ‘fijn dat je er weer bent’ en ‘we hebben je gemist’. Dat wil iedereen toch horen?! Ik ben een erg gevoelig persoon, hier bij het CIZ voelt het echt als thuis. In mijn werk heb ik het meest te maken met mijn leidinggevende Ariëla Spapens. Als een keer iets niet lukt, reageert zij heel fijn, zij is belangrijk voor mij.” (Tekst loopt door onder de foto.)

Je bent nu in dienst van het CIZ. Kun je daar iets over vertellen?

“Ik heb een Wsw-indicatie met de aantekening ‘komt in aanmerking voor Begeleid Werken’. Dat houdt in dat ik in dienst kon treden bij het CIZ, maar altijd terug kan vallen op UW. Ik heb wel koudwatervrees gehad hoor. Dan geeft die terugkeergarantie toch een gevoel van veiligheid. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet. Nu ben ik echt onderdeel van de organisatie. Ook financieel ben ik erop vooruitgegaan en dat is mooi meegenomen in deze tijd.”

“Pluim op haar werk”

“Als het CIZ werken we bewust met participatiemedewerkers”, vertelt Ariëla Spapens, stafmedewerker Facilitair en Huisvesting bij het CIZ. “Vanaf het eerste moment zat het goed met Loes. Ze was heel enthousiast, met humor. We merkten al snel dat Loes goed zelfstandig kan werken. In een overleg met UW werd de vraag gesteld of we Loes zelf in dienst zouden willen nemen via de regeling Begeleid Werken. Na enige bedenktijd hebben we besloten om het te doen. Loes reageerde zelf ook heel enthousiast, het zou een pluim zijn op haar werk. We wilden het wel direct goed doen: we hebben een functie gecreëerd, met een functiebeschrijving en bijhorende functiewaardering. UW blijft in beeld voor de begeleiding, dat is fijn voor Loes, maar ook voor het CIZ.”

Ariëla Spapens en Loes Hollegien

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)