Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

UW plaatst en onderhoudt plantenbakken op nieuwe locatie gemeente Utrecht

Medewerkers van UW Flora hebben in mei plantenbakken geplaatst op een nieuwe tijdelijke locatie van de gemeente Utrecht in het Godebaldkwartier (Hoog Catharijne). UW verzorgt ook het onderhoud van de planten.

“Het gaat in totaal om 47 plantenbakken in diverse maten”, vertelt Margret Wessels, ontwikkelcoach bij UW Flora. “Met zes collega’s zijn we ongeveer een dag bezig geweest met het plaatsen, schoonmaken en afvullen van de bakken met water.”

Goede voorbereiding
Zoals vaak bij het uitvoeren van werkzaamheden is een goede voorbereiding het halve werk. Margret: “Bij elke klant gaan we eerst op de locatie kijken. Dat doen we om de klant goed te kunnen adviseren over planten die geschikt zijn voor die locatie. We adviseren ook over het soort bakken en de kleur van de bakken. Voor de kleur kijken we naar de kleuren die er al gebruikt worden. Bij een witte ruimte geeft een witte bak minder sfeer en warmte dan een gekleurde bak. Daarbij moeten bakken ook matchen met de kleuren van de vloerbedekking en de meubelen.” Na akkoord van de klant op het voorstel bestelt UW Flora de planten met de bakken bij de leverancier.

Drie jaar werk
“We verzorgen ook het onderhoud van de planten”, aldus Margret. “In het begin hebben nieuwe planten iets meer aandacht nodig. Daarom gaan we er in het begin elke week naartoe. Daarna zijn we er om de vier weken voor het onderhoud, dus 13 keer per jaar. De gemeente neemt de nieuwe locatie in het Godebaldkwartier zeker voor de komende drie jaar in gebruik. Dat betekent ook drie jaar werk voor onze mensen.” Hiermee hebben we er een mooie nieuwe locatie bij, waar onze mensen de kans krijgen zich te ontwikkelen in het onderhoud van interieurbeplanting.

UW Flora onderhoudt ook de planten op het Stadskantoor en diverse kleinere locaties van de gemeente Utrecht. Andere klanten van UW Flora – interieurbeplanting zijn onder meer Tomlow Advocaten, Slachtofferhulp Nederland, PWRI, het Verwey-Jonker Instituut en de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht.

(Foto’s Norbert Waalboer Fotografie)