Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

“De samenwerking met UW is echt super”

In de enorme winkel van Fietsenwinkel.nl op Lage Weide kijk je je ogen uit. De fietsenwinkel verkoopt alleen maar e-bikes. Dwars door de winkel loopt een fietsbaan. Klanten kunnen daarop een rondje proefrijden. Er werken drie medewerkers via UW bij Fietsenwinkel.nl.

“We hebben 12 winkels in Nederland”, vertelt Nanieke Kulik, HR-specialist bij Fietsenwinkel.nl. “De laatste is 13 mei geopend in Alkmaar, ook met een fietsbaan in de winkel. De winkel in Utrecht is met 5.500 m2 de grootste. Zo’n fietsbaan is erg fijn om te hebben, klanten maken graag een proefritje in de winkel. We verkopen alleen e-bikes en accessoires, zoals fietstassen, bidons, helmen, sloten en ook verzekeringen en servicepakketten. Van 20 merken hebben we verschillende types e-bikes in de winkel staan. We verkopen ook veel fietsen via onze webshop.”

Als HR-specialist doet Nanieke alles wat met personeel te maken heeft: “Ik voer bijvoorbeeld sollicitatiegesprekken en ga de winkels langs om met medewerkers te praten over hoe het gaat. Toen ik hier een jaar geleden begon bestond het contact met UW al. Een deel van onze fietsen wordt op de UW-locatie tegenover onze winkel uit de doos gehaald en afgemonteerd. Als de fietsen daarna hier komen hoeven we ze alleen nog maar even te checken. Onze Utrechtse winkel heeft ook een centrale functie, van hieruit worden afgemonteerde fietsen naar onze andere winkels gebracht.” (Tekst loopt door onder de foto.)

Van links naar rechts: Nanieke Kulik, Ludwick Ramazan, Roland Kroon (operations manager bij Fietsenwinkel.nl), Jacinthe Philippo en Hans Huberts (foto Norbert Waalboer Fotografie)

Er werken nu drie medewerkers via UW bij Fietsenwinkel.nl: Tjerk Beltman en Ludwick Ramazan monteren fietsen af op de assemblageafdeling, Yacinthe Philippo bezorgt fietsen bij klanten door het hele land en bij de andere winkels. “Tjerk en Yacinthe zijn gedetacheerd door UW, Ludwick werkt op een werkervaringsplaats”, vertelt UW-consulent Hans Huberts. “Als alles goed verloopt, is het de bedoeling dat Ludwick een contract krijgt bij Fietsenwinkel.nl.”

Puntjes op de i

“Het in elkaar zetten van de fietsen vind ik het leukste aan mijn werk”, zegt Tjerk. “Ik ben een perfectionist en zet graag alle puntjes op de i.” Yacinthe vindt het onderweg zijn het leukste: “En een praatje maken met de klanten waar ik de fietsen aflever. Dan zorg ik dat zadel en stuur op de juiste hoogte staan, dat de bandenspanning goed is en leg ik uit hoe de accu en het display werken.” “Ik houd van werken met gereedschap”, vertelt Ludwick. “De mensen zijn aardig hier en ook flexibel. Flexibel zijn is belangrijk voor mij, omdat ik als alleenstaande ouder de zorg heb voor twee kinderen van 6 en 7. Als alles geregeld kan worden krijg ik hier een contract.”

Nanieke heeft regelmatig contact met Hans en zijn collega-consulent Carola Wiggelinkhuizen. “De samenwerking met UW is echt super”, zegt Nanieke. “De communicatie met Carola en Hans is heel open en er is veel mogelijk. Als we een kandidaat zoeken voor een functie nemen we contact op. Als UW iemand voorstelt, bekijken wij of het past bij het team en of het werk past. Carola en Hans denken goed mee over de beste aanpak, vooral ook voor de kandidaat, want we willen natuurlijk allemaal dat het een succes wordt.”