Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

“We zijn heel blij met de mannen van UW”

UW-medewerkers Cor en Freek werken sinds een aantal maanden in de fietsenstalling voor medewerkers van de gemeente onder het Stadskantoor. “De reacties zijn heel positief”, vertelt Wil van Eeden, teammanager Beheer en Uitvoering van het Stadskantoor. “We hebben al van collega’s gehoord: ‘het is nog nooit zo schoon geweest in de fietsenstalling’. En: ‘fijn om bij binnenkomen in de stalling verwelkomd te worden met een hartelijk goedemorgen’.”

Als bezoeker van het Stadskantoor heb je het niet door, maar onder het 21 verdiepingen tellende gebouw is een enorme fietsenstalling voor medewerkers van de gemeente. “Ik schat dat er plek is voor wel 3.000 fietsen”, aldus Donald Knoop, coördinator Logistiek en Fietsenstalling. “Er werken dan ook heel veel mensen in het Stadkantoor.” Donald heeft dagelijks contact met Freek en Cor, die beiden 28 uur per week werken in de stalling.

Welke taken hebben Cor en Freek in de stalling?

Donald: “Ze ontvangen medewerkers die hun fiets komen stallen. Ze lenen ook fietsen, elektrische scooters en elektrische fietsen uit aan medewerkers die voor hun werk een fiets of scooter nodig hebben en ze registeren de uitleen.”
Wil: “Het handhaven van de huisregels is een belangrijke taak. En dat doen ze met verve! Er mag niet gefietst worden in de stalling en daar spreken ze mensen op aan. Dat hebben ze ook al eens bij een wethouder gedaan.”
Donald: “De jongens gaan ervoor, ze zijn altijd enthousiast en positief. Het aanspreken van mensen gaat met een grap en een grol. Je moet verbaal sterk zijn in deze functie en dat zijn Freek en Cor.”
Wil: “Verder pakken ze ook kleine klusjes op. Ze zetten bijvoorbeeld een zadel van een leenfiets hoger als dat nodig is en verrichten kleine reparaties in hun eigen werkplaats. En houden de stalling schoon.”
Donald: “Ze zijn scherp en enthousiast, doen hun werk goed en denken mee. Freek heeft uit zichzelf een bestand bijgehouden met het aantal uitgeleende fietsen, hoeveel fietsen er verkeerd geparkeerd worden, hoeveel reparaties zij verrichten en het aantal schades aan fietsen. Freek is van de cijfers, Cor meer van de reparaties.”
Wil: “We zijn heel blij met de mannen, ze horen er helemaal bij.”

Hoe is het contact met UW?

Donald: “Ik heb regelmatig contact met Ilse Beerman (detacheringsconsulent UW, red.), maar dat ging meer over het contract. Met Freek en Cor gaat het gewoon goed.”
Wil: “Ik had al eerder contact met Ilse over mensen die via UW bij de gemeente werken. Toen we mensen voor de stalling zochten, heb ik aan Ilse gevraagd of UW misschien kandidaten had. Toen kwam Marijn Gelderloos (accountmanager UW, red.) op bezoek en zij was zeer enthousiast. Marijn heeft de vacature bekendgemaakt binnen UW. Binnen no time hebben we gesprekken gevoerd met meerdere kandidaten van UW. Uiteindelijk zijn Freek en Cor bij ons gekomen.”

Tenslotte vertelt Donald enthousiast over de verbouwing van de fietsenstalling komend najaar: “Er komen meer plekken voor bijzondere fietsen, zoals bakfietsen en kratfietsen. De fietsenrekken worden handiger geplaatst en de vloer wordt opgeknapt. Fijn voor de jongens is dat hun kantoor straks bij de ingang van de stalling komt. Dan hebben ze meer zicht op binnenkomende en vertrekkende mensen.”

(Foto Norbert Waalboer Fotografie)