Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Gemeente Houten en UW sluiten nieuw contract over de schoonmaak van de gebouwen van de gemeente

Op 1 september hebben we een feestje gevierd op de UW-locatie De Grund in Houten. Aanleiding voor het feestje was de start van het nieuwe contract van UW met de gemeente Houten over de schoonmaak van 23 gebouwen van de gemeente door UW. Peter Hagenaar, bedrijfsleider van UW Diensten: “We zijn ontzettend blij en trots dat we het werk mogen blijven doen.”

Een team van ongeveer 25 UW-medewerkers maakt al sinds 2015 de locaties van de gemeente Houten schoon. Denk bijvoorbeeld aan het stadhuis, brandweerkazerne, gemeentewerf, sporthallen, gymzalen en culturele centra. “We doen schoonmaakwerk in de kantoren, kantines, toiletten, enzovoort”, vertelt teamleider Bianca Koning. “We werken in twee diensten: van 6.00 tot 8.30 uur en een naloopronde van 15.00 tot 16.30 uur. Heel leuk dat het werk doorgaat, want in de loop der jaren zijn onze mensen zich zeer betrokken gaan voelen bij hun werk.”

Onverslaanbaar

Na het aflopen van het vorige contract van UW met Houten heeft de gemeente het schoonmaakwerk aanbesteed, dat is een wettelijke verplichting. Naast UW had nog een aantal bedrijven ingeschreven op deze aanbesteding. “Heel mooi dat we deze aanbesteding hebben gewonnen”, zegt UW-directeur Gertjan Stoker tijdens de feestelijke bijeenkomst. “Jullie en de kwaliteit van jullie werk zijn onverslaanbaar!” Het nieuwe schoonmaakcontract is afgesloten voor vijf jaar, met de mogelijkheid om het drie keer met een jaar te verlengen.

Helemaal top

Het nieuwe contract werd ter plekke ondertekend door UW-directeur Gertjan Stoker en Aletta Barink, de gemeentesecretaris van Houten. “We zijn heel blij met onze samenwerking”, zegt Aletta Barink na de ondertekening. “Ook mijn werkkamer wordt door jullie schoongemaakt en dat is helemaal top!” De medewerkers van de gemeente Houten die bij de ondertekening aanwezig waren ontvingen een boeket in de kleuren van de gemeente. Deze boeketten waren gemaakt door UW Flora. En natuurlijk was er voor iedereen gebak.

(Fotografie Norbert Waalboer)

Om de nieuwe start ook een beetje te vieren met alle medewerkers van de gemeente Houten, hebben UW-medewerkers blikjes met mints verspreid op de gemeentelocaties, met daarop de tekst ‘Een frisse start met UW Schoonmaak’. Buiten het stadhuis stond een ijskar waar iedereen een ijsje kon krijgen en in de hal van het stadhuis was een mooi bloemstuk van UW Flora geplaatst.