Bekijk ook onze webshop usociaal.nl!

Nieuws

Nieuw in de UW-webshop: de BloomsBox

Sinds kort kun je een bijzonder en duurzaam product kopen in de webshop van UW, www.usociaal.nl: de BloomsBox.

De BloomsBox is bedacht en ontwikkeld door Simon Speelman. Met zijn bedrijf Blooms out of the Box timmert Simon sinds 2019 aan de weg met dit duurzame product. “Het houten kistje is verzendverpakking, plantenpot én waterreservoir ineen voor de meegeleverde plantjes”, aldus Simon. “Het is bedoeld als een duurzaam alternatief voor een bos bloemen. Het is ook een aantrekkelijk relatiegeschenk voor bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan; bedrijven kunnen hun logo of een eigen tekst op het boxje laten graferen. Uiteraard is het hout FSC-gecertificeerd.” De BloomsBox is een succes. Inmiddels maakt en verkoopt Simon er vele duizenden per jaar.

Duurzaam en sociaal produceren

Hoe komt zijn BloomsBox in de webshop van UW terecht? “De gemeente Utrecht heeft ons gevraagd of wij de boxen kunnen leveren als duurzaam geschenk”, vertelt Simon. “Dat moest dan wel via de UW-webshop voor de gemeente lopen, omdat de gemeente daarover een contract heeft met UW. We kenden UW al, omdat we al eens samengewerkt hadden. We willen dit duurzame product ook op een duurzame en sociale manier produceren. Dus het liefst lokaal en met mensen die we er een zinvolle dagtaak mee kunnen bieden. UW past hier perfect in.”

“Sinds begin maart is de BloomsBox te bestellen in de webshop van UW voor de gemeente Utrecht en in onze webshop voor consumenten”, vertelt Myrthe Scholtus, marketeer bij UW. Medewerkers van UW Flora verwerken en verzenden de BloomsBoxen die via de UW-webshop worden besteld. Myrthe: “We zijn van plan om de komende tijd meer duurzame producten van partners op te nemen in het assortiment van onze webshop. Houd dus www.usociaal.nl in de gaten!”

Het eerstvolgende nieuwe product in de webshop zou zomaar weer een product van Simon kunnen zijn. “We hebben ook een brievenbusvariant van de BloomsBox ontwikkeld”, aldus Simon. “Hetzelfde systeem, maar dan in een kleinere uitvoering.”

Op de foto hierboven: Myrthe Scholtus en Simon Speelman (foto Norbert Waalboer Fotografie).