32 UW-medewerkers behalen AKA-diploma

32 UW-medewerkers geslaagd voor hun AKA-opleiding.

32 UW-medewerkers zijn geslaagd voor hun AKA-opleiding (mbo 1). In juli hebben zij hun diploma ontvangen op een feestelijke bijeenkomst. Voor veel UW-medewerkers is dit het eerste diploma dat ze hebben behaald in hun leven. Familie, begeleiders en collega's van de geslaagden waren aanwezig bij de feestelijke uitreiking.

AKA is de afkorting van arbeidsmarktgekwalificeerd assistent, een mbo-opleiding op niveau 1. De AKA-opleiding bestaat uit theorie en trainingen in combinatie met praktijkopdrachten op de werkvloer. Deelnemers doen ongeveer een jaar over de opleiding en bekwamen zich in negen competenties, zoals samenwerken en overleggen, plannen en organiseren, en omgaan met druk en tegenslag.

Docenten van het Praktijkcentrum van UW verzorgen de opleiding in samenwerking met het MBO Amersfoort. Werkleiding van UW begeleidt de deelnemers bij de praktijkopdrachten.

Proeve van bekwaamheid
Aan het einde van hun opleiding hebben medewerkers het AKA-examen afgelegd in de vorm van een ‘proeve van bekwaamheid’ op hun werkplek. Dit houdt in dat zij aan de examinator hebben laten zien dat zij het geleerde in hun dagelijkse werk kunnen toepassen.


De diploma's werden uitgereikt door Robin Wille, sinds april 2014 manager Werkbedrijven bij UW. (Foto Norbert Waalboer Fotografie)

Meer kans op werk bij reguliere werkgever
De AKA-opleiding past binnen de visie van UW om medewerkers zichzelf te laten ontwikkelen in hun werk, zodat ze meer kans maken op werk bij een reguliere werkgever, bijvoorbeeld via een detachering.

De afgelopen jaren hebben in totaal meer dan 200 UW-medewerkers hun AKA-diploma behaald.

(4 augustus 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter