Mini-documentaire over samenwerking Abrona - UW

Abrona, gemeente Utrecht en UW Reïntegratie maken mini-documentaire 'Onbeperkt aan het werk'

Sinds november 2012 werkt een aantal UW’ers met een Wsw-indicatie als assistent bij dagbestedingsprojecten van Abrona. Het gaat om stages van zes maanden. Op deze wijze kunnen de UW-medewerkers zich verder ontwikkelen buiten UW. Na de stage wordt bekeken of een detachering voor de medewerkers mogelijk is.

Van dit project is de mini-documentaire 'Onbeperkt aan het werk' gemaakt. De film is voor het eerst vertoond tijdens de bijeenkomst Onbeperkt aan het werk op 27 mei bij UW. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente Utrecht, Coalitie voor Inclusie, Abrona en UW Reïntegratie naar aanleiding van het VN-verdrag voor rechten voor mensen met een beperking.

Bekijk de film hier.

Gemeente Utrecht voorstander van samenwerking
De samenwerking tussen UW Reïntegratie en Abrona is een voorbeeld van hoe mensen met een beperking aan werk geholpen kunnen worden. De gemeente Utrecht is voorstander van dergelijke samenwerkingsverbanden, mede met het oog op de steeds grotere verantwoordelijkheid die gemeentes krijgen door decentralisaties op het gebied van werk, jeugd en zorg.


Na vertoning van de film sprak Utrechts wethouder Hans Spigt (Werk en Inkomen) met UW-medewerker Michel Jansen van Jorksveld. Michel is een van de UW'ers die is gefilmd op zijn werkplek bij Abrona.

Deel op facebook

Deel op Twitter