Planten zijn goed voor luchtkwaliteit in gebouwen

Planten in werkruimtes hebben een positief effect op de luchtkwaliteit, akoestiek en het welbevinden van medewerkers. Diverse onderzoeken tonen dat aan. Klanten van UW Flora kiezen steeds vaker bewust voor luchtzuiverende planten.

Interieurbeplanting bevordert de luchtkwaliteit, omdat planten de hoeveelheid CO2 en stof kunnen verlagen en schadelijke stoffen afbreken. "De mate van het effect is afhankelijk van de hoeveelheid planten, de plaatsing in de ruimte en het soort planten", aldus Bianca Boeters van UW Flora.

Ook hebben goed gekozen en geplaatste planten een positief effect op de temperatuur en de akoestiek in werkruimtes.

Bewust kiezen voor planten
Medewerkers voelen zich beter als ze werken in ruimtes waarin planten staan. Ook dat blijkt uit diverse onderzoeken. Groen vermindert stress, bevordert herstel na ziekte en verbetert het welbevinden. "Steeds meer organisaties kiezen bewust voor planten", aldus Bianca. "Wij van UW Flora kunnen niet alleen planten leveren en onderhouden, maar adviseren ook graag over soort, aantal en plaatsing van planten."

Het College voor de Rechten van de Mens is een van de klanten van UW Flora die bewust kiezen voor groen in hun organisatie. Bianca: "UW Flora heeft al een aantal jaren de plantenbakken van het College voor de Rechten van de Mens in onderhoud. Eind maart hebben we driekwart van hun planten vervangen door nieuwe, luchtzuiverende planten. De oude planten waren aan hun einde.”

UW Flora levert ook bloemen aan het College voor de Rechten van de Mens, bijvoorbeeld voor jarige of zieke medewerkers. Bovendien werken er twee medewerkers via UW bij het College, zij zijn er gedetacheerd.

Bianca: "Een gerichte investering in groen haal je er eigenlijk altijd uit. En goed gekozen planten in mooie bakken zijn natuurlijk ook gewoon visitekaartjes voor je organisatie." Elders op onze website kun je meer lezen over de dienstverlening van UW Flora op het gebied van interieurbeplanting en bloemsierkunst.

Medewerkers van UW Flora vervangen planten bij het College voor de Rechten van de Mens. Foto's Norbert Waalboer Fotografie.

(29.3.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter