UW geeft taaltraining aan Poolse medewerkers van Tempo-Team Outsourcing

Een taaldocent van UW verzorgt een taaltraining voor een groep Poolse medewerkers die werken bij Tempo-Team Outsourcing in Utrecht.

“De cursisten spraken in het begin niet of nauwelijks Nederlands”, vertelt taaldocent Bianca Stomp. “In 15 lessen van drie uur leren ze bijvoorbeeld zichzelf voorstellen, een praatje maken met collega’s, verlof aanvragen, instructies begrijpen en vragen stellen. Het doel is dat de medewerkers zich steeds beter in het Nederlands kunnen redden op de werkvloer.”

Samenwerken op de werkvloer
Opdrachtgever van de taaltraining is Tempo-Team Outsourcing. Tempo-Team Outsourcing verzorgt voor een groot Nederlands postbedrijf de sortering van postpakketten in Utrecht. Bij het postbedrijf werken ook medewerkers van UW. In het Nederlands kunnen communiceren met elkaar bevordert het samenwerken op de werkvloer. Omdat UW veel ervaring heeft met het geven van op werk gerichte taaltrainingen, heeft Tempo-Team Outsourcing UW gevraagd om een training te verzorgen voor deze groep medewerkers.

Marion Dirckx, projectmanager Tempo-Team Outsourcing: “Tempo-Team Outsourcing wil als goed werkgever investeren in haar medewerkers door onder andere het aanbieden van opleidingen en trainingen. In een gesprek met UW hebben wij verteld dat we in dat kader onze Poolse medewerkers op onze locatie in Utrecht graag beter de Nederlandse taal willen laten spreken. Hier werd door UW zeer adequaat op gereageerd, wat heeft geleid tot een trainingsvoorstel en nu de definitieve start van de training.”

Docent Bianca is heel positief over de inzet van de cursisten: “Er wordt best een inspanning van hen gevraagd. Naast de lessen besteden ze vier uur per week aan zelfstudie. De cursisten kunnen thuis oefeningen doen op de website www.oefenen.nl, waarvoor ze een inlog hebben gekregen.”

UW gids naar werk
UW-accountmanager Fransje Dofferhoff kan meer vertellen over de mogelijkheden voor taaltrainingen op de werkvloer. UW heeft in de loop der jaren een breed aanbod aan (taal)trainingen, opleidingen, arbeidsonderzoek en trajecten ontwikkeld. Het complete aanbod staat in de UW gids naar werk.

(21.9.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter