Nieuwe bedrijfsauto’s UW: zuiniger en minder uitstoot

De afgelopen maand heeft UW in totaal 15 nieuwe bedrijfsauto’s in gebruik genomen. De lease-auto’s voldoen met hun Euro 6-motoren aan de hoogste Europese eisen tegen uitstoot van schadelijke stoffen. Om het brandstofverbruik te beperken is gekozen voor motoren die geschikt zijn voor korte ritjes.

Aanleiding voor de gedeeltelijke vernieuwing van het wagenpark was het aflopen van de leasecontracten. Met het afsluiten van nieuwe contracten heeft UW tevens aanzienlijk op de kosten kunnen besparen.

Kiepwagens
Acht van de nieuwe auto’s zijn kiepwagens voor UW Groen. Deze wagens zijn aangepast aan de wensen van Groen. Zo zijn zij onder meer voorzien van een dubbele cabine, led-zwaailampen, een afsluitbare kist voor gereedschap en een trekhaak. UW Groen gebruikt de kiepauto’s bijvoorbeeld voor het afvoeren van snoeiafval en zwerfvuil dat wordt verwijderd in Utrecht.

De overige zeven nieuwe auto’s zijn busjes – waarvan twee personenbusjes – die gebruikt worden door groepsdetacheringen van UW, UW Schoonmaak en UW Groen.

UW-medewerkers nemen nieuwe bedrijfsauto’s in ontvangst van Ewout van Dam van Nefkens.

Peugeot
Alle nieuwe auto’s zijn van het merk Peugeot en zijn geleverd door Peugeot-dealer Nefkens. Meer dan de helft van het wagenpark, dat bestaat uit ongeveer 65 vaste leasewagens, is nu van het merk Peugeot.

Het wagenparkbeheer wordt uitgevoerd door het bedrijf On Route. On Route heeft ook de afleveringscontrole en de belettering van de auto’s verzorgd.

(25.4.2017)

Deel op facebook

Deel op Twitter