Assemblage vlaggenmasten voor Limeta op metaalafdeling UW

UW gaat circa 400 vlaggenmasten per jaar assembleren voor het bedrijf Limeta. Limeta-directeur / eigenaar Jacqueline van der Weijden en UW-directeur Wil Peters hebben hiertoe een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

“Het zijn vlaggenmasten van aluminium”, vertelt Arjan Vos, manager Productie bij UW. “Limeta levert de kale masten van 6 tot 12 meter hoog en de onderdelen bij UW, medewerkers van onze metaalafdeling werken de masten helemaal af. We doen een aantal bewerkingen. Met popnagels bevestigen we een rail op de mast. Door deze rail wordt de vlag omhoog getrokken met een koord. Ook het koord bevestigen we aan de mast. We monteren lagers op een los stalen element waarop de mast komt te staan. Daardoor kan de mast meedraaien in de wind en dit voorkomt dat de vlag zich om de mast wikkelt. Ook de constructie waarmee de mast in de grond wordt gezet zetten wij in elkaar. En natuurlijk plaatsen we de oranje knop op de top. Alle onderdelen worden opgeslagen in het magazijn van UW. Daar verzorgen we ook het voorraadbeheer.”

Leerwerktrajecten
Vanaf januari heeft UW al een flink aantal masten in elkaar gezet. “De opdracht levert werk op voor drie tot vier mensen”, aldus Arjan. “We gaan het werk ook gebruiken in leerwerktrajecten voor bijvoorbeeld Wajongers die bij UW worden opgeleid.”

Van links naar rechts: assembleurs Kos en Harry, Limeta-directeur Jacqueline van der Weijden, UW-directeur Wil Peters en productiemanager Arjan Vos

Tevreden
Limeta is tevreden over het werk. Limeta-directeur Jacqueline van der Weijden: “Wij dragen graag ons steentje bij op sociaal vlak door het inzetten van medewerkers van een sociaal werkbedrijf als UW. Wij geloven in SROI - Social Return on Investment. Op deze manier helpt Limeta hen werkervaring op te doen en deel te nemen aan de maatschappij. Deze bijdrage aan de maatschappij staat bij ons letterlijk en figuurlijk hoog in het vaandel.”

De vlaggenmasten van Limeta staan door het hele land, bijvoorbeeld bij vestigingen van McDonalds en IKEA, maar ook bij automobielbedrijven, bouwmarkten en bij gemeenten als onderdeel van Citymarketing. Limeta levert tevens aan het buitenland. Meer informatie over Limeta staat op www.limeta.nl.

Deel op facebook

Deel op Twitter