Geslaagd voor lasopleiding bij metaalafdeling UW en nu een baan in de metaal

In september zijn weer drie deelnemers aan de lasopleiding van de metaalafdeling van UW geslaagd voor hun lasexamen. Nikol is een van hen. Hij is de eerste statushouder die de lasopleiding bij UW gevolgd heeft en heeft nu een baan bij een werkgever in de metaal.

"Nikol is vier jaar in Nederland, heeft zijn inburgering gedaan en is naar UW gekomen om de lasopleiding te volgen", vertelt UW-instructeur Peter Campbell. “Het was snel duidelijk dat hij een talent heeft voor lassen. Zijn Nederlands was niet heel geweldig, maar ik had er vertrouwen in. En het is gelukt! Nikol is voor zijn theorie geslaagd met een 8 en ook voor zijn praktijkexamen kreeg hij een 8. Hij leert graag en het is een genot om met hem samen te werken. Ook al kan hij eigenwijs zijn! Nadat hij geslaagd was voor zijn examen, kon hij direct aan de slag bij een bedrijf in de metaal. Daar werkt hij nu met veel plezier. Een mooie prestatie van hem en van UW.”

Deelnemers volgen de opleidingen basisvaardigheden metaal, VCA (veilig werken) en MIG/MAG-lassen 1 en 2 bij de metaalafdeling van UW. Daarnaast doen zij werkervaring op in diverse technieken en worden daarin ook begeleid. Na het behalen van hun diploma worden zij bemiddeld naar banen bij metaalbedrijven in de regio.

Lees ook 'Door UW opgeleide lassers aan de slag bij werkgevers in de regio'.

 

Deel op facebook

Deel op Twitter