Nauwe samenwerking catering UW en Albron

"Doordat UW en Albron de krachten bundelen, kunnen meer mensen bij UW on the job getraind worden voor het werk in de catering."


UW gaat vanaf begin 2015 nauw samenwerken met Albron. UW-directeur Talitha van den Elst en Corno Stam, directeur Catering bij Albron, hebben op 15 december een overeenkomst hiertoe getekend. De samenwerking betekent een investering in de kwaliteit van de cateringdienstverlening van UW, meer opleidingsmogelijkheden en meer werkplekken in de catering buiten UW voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Albron is een allround foodserviceorganisatie, gespecialiseerd in het verzorgen van catering bij bedrijven, instellingen en in recreatieve omgevingen. Het bedrijf heeft veel ervaring in het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het bieden van passend werk aan hen. De cateringafdeling van UW levert diverse cateringdiensten aan klanten en verzorgt de catering op UW-vestigingen. Het werk bij UW wordt uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Bundeling van krachten
Vanaf begin januari 2015 wordt de cateringafdeling van UW aangestuurd door Albron. Het is voor het eerst dat UW een dergelijke samenwerking aangaat met een bedrijf. UW-directeur Talitha van den Elst: “Door deze bundeling van krachten kunnen meer mensen bij UW on the job getraind worden voor het werk in de catering. Samen met Albron kunnen we bovendien meer in de catering opgeleide mensen helpen aan werk buiten UW. Albron kent de markt, wij zijn goed in het begeleiden van mensen op hun werkplek. Wij geloven dat deze wijze van samenwerken de toekomst heeft: door onze expertises te bundelen, creëren we meer werk bij bedrijven voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Ook Corno Stam, directeur Catering bij Albron, is enthousiast over de samenwerking: “Samenwerking met SW-bedrijven is niet nieuw voor Albron, maar toch altijd weer net even anders. Ik ben trots dat we met professionele begeleiding door onze cateringmanager mensen een mooi vak kunnen leren, waardoor ze een stap richting 'een echte baan' maken.

Participatiewet en Sociaal Akkoord
In 2015 gaat de Participatiewet in en treedt het Sociaal Akkoord in werking. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat bedrijven de komende jaren 100.000 werkplekken bieden aan mensen met een arbeidshandicap. De samenwerking tussen Albron en UW sluit aan bij de doelstelling van wet en akkoord.

(15 december 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter