Glasbewassing Stadskantoor Utrecht door bedrijf uit De Meern

Social Return-afspraak in schoonmaakcontract over leerwerkplekken voor kandidaten met afstand tot de arbeidsmarkt.


A. Daalhuizen Schoonmaakdiensten gaat de glasbewassing van het nieuwe Utrechtse Stadskantoor verzorgen. Het bedrijf uit De Meern heeft deze opdracht gegund gekregen na een Europese openbare aanbesteding door UW. UW maakt het Stadskantoor schoon in opdracht van de gemeente Utrecht en heeft de glasbewassing uitbesteed vanwege het specialistische karakter ervan.

Op 9 december hebben André Daalhuizen en UW-directeur Talitha van den Elst het contract getekend voor drie jaar met een optie tot drie maal verlengen met een jaar. Het contract betreft het binnen en buiten wassen van de ramen. De eerste reinigingsbeurt vindt in december plaats.

Afspraak over Social Return
Onderdeel van het contract is een afspraak over Social Return. Afgesproken is dat A. Daalhuizen Schoonmaakdiensten twee leerwerkplekken biedt aan kandidaten van UW met een afstand tot de arbeidsmarkt. De kandidaten draaien volwaardig mee in het team; het bedrijf zorgt voor begeleiding, de praktijkopleiding glazenwasser en de VCA-opleiding (veilig werken). Bij goed functioneren kunnen de kandidaten na verloop van tijd in dienst komen bij het schoonmaakbedrijf.

Voor de verhuizing van gemeenteonderdelen naar het Stadskantoor begin oktober van dit jaar verzorgde A. Daalhuizen Schoonmaakdiensten reeds de glasbewassing van een aantal panden van de gemeente. Andere bekende klanten in Utrecht zijn de Jaarbeurs en het Beatrixgebouw.

Het Stadskantoor van Utrecht opende begin oktober 2014 de deuren. UW verzorgt er dagelijks de reguliere schoonmaak. UW heeft daarnaast de planten geplaatst en onderhoudt deze planten. Ook de koffie- en waterapparaten worden dagelijks onderhouden door UW-medewerkers.

(10 december 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter