Gemeente Utrecht verlengt tijdelijke contracten Wsw

De gemeente Utrecht heeft besloten om tijdelijke arbeidscontracten van Wsw-medewerkers te verlengen tot 1 september 2015.


De gemeente Utrecht heeft in oktober besloten om tijdelijke arbeidscontracten van Wsw-medewerkers die goed functioneren te verlengen tot 1 september 2015. Daarmee komt voorlopig een einde aan een periode van onzekerheid voor betrokken UW-medewerkers. Ook mogen er tot eind 2014 nog mensen van de Wsw-wachtlijst opgeroepen worden. Burgemeester en Wethouders van Utrecht maakten deze besluiten bekend in een brief aan de gemeenteraadscommissie Mens en Samenleving.

Van een aantal Wsw-medewerkers bij UW loopt het eerste of tweede arbeidscontract in 2014 of 2015 af. Van deze medewerkers wordt het contract verlengd tot 1 september 2015, als zij goed functioneren. De gemeente besluit in de loop van volgend jaar wat er na 1 september 2015 gebeurt met deze contracten.

Eerder al was bekend dat Wsw-medewerkers van wie het derde arbeidscontract afloopt een vast contract krijgen (bij goed functioneren).

Medewerkers geïnformeerd
Na het besluit van de gemeente hebben betrokken afdelingen en leidinggevenden bij UW direct de medewerkers die het betreft geïnformeerd en duidelijkheid gegeven.

De gemeente heeft ook besloten dat UW tot eind 2014 mensen van de Wsw-wachtlijst mag oproepen. Als zij in aanmerking komen voor werken bij UW, dan krijgen ze een tijdelijk contract tot 1 september 2015 aangeboden.

Onder Participatiewet stopt instroom Wsw
Op 1 januari 2015 gaat de Participatiewet in. Onder deze wet stopt de instroom in de Wsw. Het is dan niet meer mogelijk voor nieuwe mensen om een Wsw-arbeidscontract te krijgen.

(10 november 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter