UW-medewerker aan de slag bij NedTrain na jobcarving

UW-medewerker aan de slag bij NedTrain na Jobcarving.

Mensen doen hun werk effectiever als ze zich niet bezig hoeven te houden met allerlei tijdrovende bijzaken. Het onderscheid maken tussen hoofd- en bijzaken en het bijeen brengen van bijzaken in een ondersteunende functie heet jobcarving. Op deze manier verricht een UW-medewerker allerlei ondersteunende taken bij het secretariaat van NedTrain in Utrecht.

Ingrid Ritzer (directiesecretaresse bij NedTrain, een bedrijf dat treinstellen onderhoudt, reinigt en opknapt) en UW-medewerker Mickel Magielse vertellen over hun ervaringen.

Hoe is deze werkplek tot stand gekomen?
Ingrid: “Binnen ons secretariaat hadden wij behoefte aan iemand die ons kon ondersteunen bij ons werk. Daarnaast loopt binnen NedTrain het project jobcarven. Al snel zaten we met UW-consulent Maarten Clausing om de tafel om ondersteunende taken te bespreken. Maarten heeft aan de hand van deze taken bekeken welke UW-medewerker hiervoor geschikt zou kunnen zijn. Toen kwamen we bij Mickel uit.”

Mickel: “Ik had de vacature al gezien bij UW en was enthousiast. Maarten en UW-detacheringsconsulent Erica Paul hebben mij benaderd hiervoor en toen is het balletje gaan rollen.”


Van links naar rechts: Maarten Clausing, Ingrid Ritzer en Mickel Magielse. (Foto: Norbert Waalboer Fotografie)

Hoe worden de werkzaamheden bepaald?
Ingrid: “Voor ons is belangrijk dat Mickel ons ontlast door bepaalde taken op zich te nemen. Verder vinden wij het belangrijk dat deze taken weer overgenomen kunnen worden door ons als Mickel er niet is. Dit werkt voor ons zeer efficiënt. In eerste instantie zijn we uitgegaan van een vast takenpakket. Daarnaast willen we Mickel een uitdagend takenpakket geven, zodat het werk interessant blijft voor hem.”

Mickel: “Dat is het mooie van deze plek. Ik stem met Ingrid af welke taken ik erbij kan doen naast mijn vaste taken. Soms neem ik het initiatief en soms komt Ingrid met dingen. Medewerkers van NedTrain weten mij inmiddels te vinden.”

Om welke werkzaamheden gaat het?
Mickel: “Mijn vaste taken bestaan uit het in- en uitruimen van de vaatwasser, pantry schoonhouden, vergaderverzoeken inplannen en vergaderzalen bijhouden, controleren of zalen volgens planning gebruikt worden en signaleren als dit niet zo is.”

Ingrid: “Dit laatste kan kosten besparen. We kunnen dan een andere groep in de zaal plannen en hoeven geen externe locatie te zoeken voor die groep.”

Mickel: “Andere taken zijn bezoekers aanmelden en een parkeerplaats aanvragen, het archiveren van digitale stukken in het archiefsysteem, bestellen van kantoorbenodigdheden, interne postverdeling en kopieerpapier bijvullen.”

Hoe is het contact met de consulent van UW?
Ingrid: “Binnen NedTrain hadden we geen ervaring met het op deze manier kijken naar werk. Maarten Clausing heeft dit goed over kunnen brengen. Hij heeft geholpen met het functieprofiel en het zichtbaar maken van werk. Hij kon ons overtuigen van de meerwaarde van deze manier van werken op ons secretariaat. Vervolgens werd Mickel aan ons voorgesteld. Een positief gesprek volgde en we zijn van start gegaan.”

Mickel: “Ik ben er blanco ingestapt. Ik voel me serieus genomen en gesteund door de consulenten van UW. Verder kan ik hier altijd afstemmen met Ingrid. Wij hebben een prettige samenwerking.”

Leaflet over jobcarving
UW heeft een leaflet over jobcarving gemaakt voor werkgevers.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van jobcarving in uw organisatie? Neemt u dan contact met ons op voor een gesprek. Wij denken graag met u mee.

(28 juli 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter