UW-medewerkers aan de slag in heropend Zwembad De Krommerijn

UW-medewerkers zijn gastheer/-vrouw in Zwembad De Krommerijn

Na een grondige verbouwing en herinrichting is Zwembad De Krommerijn sinds 6 juni weer volledig open voor het publiek. 17 UW-medewerkers werken nu als gastheer/-vrouw in het Utrechtse zwembad. In wisselende diensten zijn de UW’ers zeven dagen per week vraagbaken voor bezoekers en houden ze toezicht op het naleven van de huisregels.

“De UW-medewerkers ondersteunen de badmeesters,” vertelt Marijn Gelderloos, projectmanager groepsdetacheringen bij UW. “Ze geven informatie aan bezoekers op het terrein en bij de fietsenstalling. Ze helpen kinderen die hun ouders even kwijt zijn en ruimen op. Het zwembad heeft huisregels als geen glas op het terrein, de UW-medewerkers houden toezicht op het naleven van die regels.”

Ogen en oren van de badmeesters
“Ze zijn eigenlijk de ogen en oren van de badmeesters,” aldus Marijn. “Eventuele incidenten worden direct bij de badmeesters gemeld. Daar zijn goede afspraken over gemaakt tijdens de opleiding die alle medewerkers hebben gehad voor dit werk. Het zwemwater is het domein van de badmeesters, daarin mogen de UW’ers niets doen.”

Een aantal medewerkers werkt al jaren als toezichthouder bij UW. In het zwembad werken zij samen met collega’s die een werkervaringstraject volgen.

Veel bezoekers tijdens warm Pinksterweekend
Tijdens het warme Pinksterweekend konden de UW'ers direct veel bezoekers ontvangen en wegwijs maken in het vernieuwde zwembad. Op mooie dagen, als er veel publiek wordt verwacht, zijn er zes gastheren en –vrouwen van UW aan het werk in het zwembad.


De groep toezichthouders van UW bij een van de buitenbaden van Zwembad De Krommerijn. Derde van links: Marijn Gelderloos. (Foto: Norbert Waalboer Fotografie)

(10 juni 2014)

Deel op facebook

Deel op Twitter