UW-medewerkers maken Delta vaas

Na 10 jaar Delta vaas weer in productie bij UW

Sinds een paar maanden zet een groepje UW-medewerkers de Delta vaas in elkaar. Deze speciale vaas is een bekend product van de Utrechtse ontwerper en architect Mart van Schijndel (1943-1999). Het werk gebeurt op de UW-locatie Niels Bohrweg op het Utrechtse bedrijventerrein Lage Weide.

Werkcoach Rob Vos: “De vaas bestaat uit drie identieke glazen plaatjes, die we aangeleverd krijgen. Wij kitten de plaatjes aan elkaar, maken de vaas daarna goed schoon en testen of ie waterdicht is. Daarna doen we de vaas in een speciale doos, die we vouwen en dichtbinden.” Elke vaas is voorzien van een gegraveerde handtekening van de ontwerper.

10 jaar niet gemaakt
De Delta vaas - ontworpen in 1981 - is gedurende 10 jaar niet gemaakt. In 2013 heeft dochter Meike van Schijndel - zelf ook een bekend ontwerpster - de vaas weer in productie genomen.

UW-medewerker Peter Hachmer vertelt dat hij de Delta vaas tot 10 jaar geleden ook maakte bij UW, samen met een aantal van zijn huidige collega’s. “We wisten nog precies hoe het moest!” aldus Peter.Meer informatie
Meer informatie over deze bijzondere vaas staat op www.deltavaas.nl.


Monique kit de glazen plaatjes aan elkaar.


Peter verwijdert kitresten.

(Foto's Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter