UW'ers pakken 130.000 pakketten in bij bedrijf van klant

UW richt twee tijdelijke productielijnen in bij Martens Logistiek

UW-medewerkers pakken vanaf eind augustus tot half oktober ruim 130.000 pakketten in. Het werk gebeurt in het bedrijf van de klant, Martens Logistiek in Woerden. UW doet niet alleen het inpakwerk, maar heeft ook zelf twee tijdelijke productielijnen ingericht bij de klant. "Het loopt als een trein!"


Eén van de twee UW-productielijnen bij Martens Logistiek

“In totaal zijn ongeveer 60 UW-medewerkers betrokken bij het inpakwerk in Woerden,” vertelt UW-accountmanager Pascal Somer. “Werkcoaches en ploegleiders gaan mee voor de begeleiding.”

UW doet niet alleen het inpakwerk, maar heeft ook zelf twee tijdelijke productielijnen ingericht in het bedrijf van de klant. Pascal: “We hebben alles zelf meegenomen: paktafels, stoelen, palletwagens, wikkelmachine, dozentapers, weegschalen… alles.”

Grote aantallen
“Het gaat om ruim 130.000 pakketten met boodschappen," aldus Pascal. "Het is voor een actie van een bekende supermarktketen. Per werkdag pakken we 4.000 boodschappenpakketten in. Het gaat om hele grote aantallen: 2.000 pallets met verschillende boodschappen gaan in 130.000 dozen die in 4.400 rolcontainers worden afgevoerd. Daarnaast voeren we ongeveer 30.000 kilo karton af. Vanwege die grote aantallen doen we dit werk in het bedrijf van de klant, de vervoerskosten zouden anders heel hoog zijn.”Goede afspraken met de klant
Een werkgroep van UW heeft deze grote klus minutieus voorbereid. “We hebben alles zelf bedacht: de inrichting van de productielijnen in de ruimte die beschikbaar was, het vervoer van onze mensen per touringcar, het bevoorraden van de inpaklijnen, het afvoeren van de pakketten, enzovoort. Uiteraard hebben we daarover goede afspraken gemaakt met onze klant. En het loopt als een trein!”

Samenwerking met andere SW-bedrijven
UW is niet het enige SW-bedrijf dat aan deze klus werkt. Bij Martens Logistiek in Woerden pakken ook medewerkers van De Sluis Groep pakketten in. En in Deventer zijn nog eens drie SW-bedrijven aan het inpakken: Sallcon Werktalent, Delta en Felua-groep. Het gaat in totaal om meer dan 600.000 boodschappenpakketten. Dit is te groot voor één bedrijf en het is daarom mooi dat een aantal SW-bedrijven dit samen kan doen.

Met zijn allen
Er zijn meerdere UW-afdelingen betrokken bij de klus in Woerden. Pascal: “Medewerkers van Verpakken doen het inpakwerk en collega’s van Logistiek voeren het karton (lege dozen) af. Daarnaast zorgt de catering van UW voor koffie en een eenvoudige lunch. Mensen van onze eigen kwaliteitsdienst doen de kwaliteitscontrole. Chauffeurs van UW brengen en halen tussen de middag collega’s die halve dagen werken. En collega's van ICT hebben voor ondersteuning gezorgd. We doen het met zijn allen!”

Heeft u ook een grote (of minder grote) inpakklus? Neemt u dan contact op met Pascal Somer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 030-2391500. Wij pakken bijvoorbeeld graag uw kerstpakketten in.

Deel op facebook

Deel op Twitter