Onbeperkt aan de Slag

Aan het werk bij UW via Utrecht Onbeperkt aan de Slag

Utrecht Onbeperkt aan de Slag brengt werkgevers en werkzoekenden met een arbeidshandicap met elkaar in contact

Sinds begin mei 2014 is de website www.utrecht.onbeperktaandeslag.nl in de lucht, een initiatief van een aantal grotere werkgevers (onder meer Rabobank, NS, Achmea en Berenschot), De Normaalste Zaak en de gemeente Utrecht. Ook UW doet mee: via de website zijn onlangs twee kandidaten gestart bij UW.

Op de website kunnen werkzoekenden met een arbeidshandicap een profiel aanmaken en solliciteren bij de aangesloten werkgevers. De werkgevers plaatsen er vacatures. Vanaf de start in mei tot begin oktober heeft dit tot negen plaatsingen geleid. Ongeveer 300 werkzoekenden hebben een profiel aangemaakt.

Proefplaatsingen bij UW
Ook UW heeft een aantal vacatures geplaatst op de website. Met resultaat, want onlangs zijn twee kandidaten gestart op een proefplaatsing bij UW Schoonmaak.

Na een geslaagde proefplaatsing krijgen zij een tijdelijk contract aangeboden bij UW. De kandidaten worden begeleid door een jobcoach en kunnen een erkende schoonmaakopleiding volgen. Doel is dat zij via UW uiteindelijk aan de slag gaan bij een regulier bedrijf.

Utrecht Onbeperkt aan de Slag richtte zich aanvankelijk met name op hogeropgeleide werkzoekenden met een arbeidshandicap. Inmiddels kunnen ook laagopgeleiden zich aanmelden. De initiatiefnemers overwegen om naast grotere werkgevers ook het MKB erbij te betrekken. Aldus kunnen meer kandidaten en werkgevers op een laagdrempelige wijze met elkaar in contact komen.

Deel op facebook

Deel op Twitter