Buurtbewoonster zeer tevreden over schoonhouden Watertorenpark door UW'ers

Een buurtbewoonster schreef een mail over het schoonhouden van het Watertorenpark in Utrecht Overvecht door UW'ers in het project Schone Parken.

Medewerkers in het project Schone Parken verwijderen zwerfvuil in diverse parken in Utrecht. Lees er meer over in het leaflet over Schone Parken.

'Schone Parken' in het Watertorenpark

Ik krijg de gelegenheid een compliment uit te delen aan de medewerkers van UW en dat doe ik graag.

Sinds enige tijd merk ik dat er in park Watertoren regelmatig zwerfvuil geruimd wordt en daar ben ik blij om. Ons park ziet er daardoor weer schoon en mooi uit. Hopelijk werkt het motiverend voor de parkbezoekers om zelf geen afval meer achter te laten.

Wat mij het meest aanspreekt is dat de natuur door UW-medewerkers hiermee ook een handje geholpen wordt, omdat het aluminium en plastic (meest gevonden zwerfvuil) een grote belasting is voor de natuur. Het aluminium verteert nauwelijks en pas na heel lange tijd, en het plastic verdwijnt onder andere in de oceanen, waardoor het als zeer verfijnde deeltjes in de voedselketen terechtkomt. Dat alles is zeer nadelig voor de gezondheid, ook voor toekomstige generaties.

Het is nu dubbel fijn om in het park te zijn, de omgeving heeft een opgeruimder aanzien en wij als bewoners kijken uit op een schoner park.

Kortom, alle hulde en dank!

Met vriendelijke groet,
Carla Barmentloo
Bewoner Korfoedreef
Utrecht

(1 mei 2015)

Deel op facebook

Deel op Twitter