Verbouwing UW-pand Niels Bohrweg is begonnen

Met het doorknippen van een lint en het omverduwen van een binnenmuur op 23 februari is de verbouwing van het UW-pand aan de Niels Bohrweg op het Utrechtse industrieterrein Lage Weide officieel begonnen.

Het gebouw ondergaat een ingrijpende renovatie in 2016. Aan de straatzijde wordt er bovendien een verdieping opgebouwd. De binnentuin wordt overkapt en bij het pand getrokken.

De verbouwing is voor het einde van het jaar klaar. Daarna biedt het gebouw ook onderdak aan de UW-onderdelen die nu nog gevestigd zijn op de Aidadreef (in de wijk Overvecht) en de Nieuwe Houtenseweg (in Lunetten). Na deze verhuizingen is de Niels Bohrweg de enige UW-vestiging. Voor de stalling van het machine- en wagenpark van UW Groen wordt nog een oplossing gezocht elders in Utrecht.

Doorgewerkt tijdens verbouwing
Tijdens de verbouwing wordt ‘gewoon’ doorgewerkt op de locatie. Het pand wordt deel voor deel onder handen genomen door aannemer WvD & WSi. Er zullen daarom regelmatig interne verhuizingen plaatsvinden om ruimtes leeg te maken voor renovatie en om reeds verbouwde delen van het pand weer in gebruik te nemen. Dat zal een beroep doen op de flexibiliteit van de UW-medewerkers en wellicht soms ook van klanten.


Het lint werd doorgeknipt door UW-medewerker Berna. Zij was er 25 jaar geleden ook bij toen de eerste paal van het pand werd geslagen. (foto's Norbert Waalboer Fotografie)

Het muurtje werd met vereende krachten omgeduwd door onder anderen Berna en naast haar UW-directeur Talitha van den Elst.

(23.2.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter