Schonere lucht en meer werk door Band op Spanning bij Jaarbeurs in Utrecht

Sinds de start in Utrecht vorig jaar heeft Band op Spanning 63 ton CO2-uitstoot bespaard en werkervaring geboden aan 43 mensen. Band op Spanning werkt in deze pilot samen met de gemeente Utrecht, de Jaarbeurs en UW.

Dankzij het op de juiste spanning brengen van de banden van maar liefst 4.000 auto’s van bezoekers van de Jaarbeurs is er 63 ton CO2 bespaard in zes maanden tijd. Een hoeveelheid die in tien luchtballonnen past. Hiervoor hebben 43 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt - via UW - gedurende 2.500 uur de banden van 4.000 auto’s opgepompt van bezoekers van de Jaarbeurs.

Stap naar reguliere baan
Medewerkers van de pilot zijn mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt die vaak al lange tijd niet meer hebben gewerkt. Soms jaren niet. Voor hen betekent het werken voor Band op Spanning dat ze weer met collega’s te maken hebben, meer structuur op een dag krijgen en vooral meer zelfvertrouwen opbouwen omdat ze zinvol bezig zijn, iets leren en iets betekenen voor andere mensen en het milieu. Deze werkervaring maakt de stap naar een reguliere baan kleiner voor hen.

De pilot is een samenwerking tussen de gemeente Utrecht, UW, de Jaarbeurs en sociaal ondernemer Band op Spanning. Bekijk ook de reportage over Band op Spanning die RTV Utrecht uitzond op 18 maart 2016.

CO2-barometer

 

Jaarbeurs-directeur Henk Broeders (rechts op de foto) en Utrechts wethouder Victor Everhardt onthulden op 18 maart de 'CO2-barometer' in de centrale hal van het Beatrixgebouw. Op de barometer wordt bijgehouden hoeveel CO2-uitstoot door het project wordt voorkomen. Links Band op Spanning-medewerker Serge Racamy achter de apparatuur die gebruikt wordt bij het meten en op de juiste spanning brengen van autobanden.

 

Foto's Norbert Waalboer Fotografie.

Lees ook het bericht over de kick off van de pilot.

(21.3.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter