UW maakt gebouwen gemeente Houten schoon

UW maakt ook de komende drie jaar de gebouwen van de gemeente Houten schoon. De gemeente is zeer tevreden over een pilot met UW. Na een aanbesteding is besloten de samenwerking voort te zetten.

Ongeveer 40 UW-medewerkers maken schoon in onder meer het gemeentehuis, de gemeentewerf, brandweergebouwen, cultuurcentra, sporthallen en gymzalen van de gemeente Houten, in totaal 24.000 m2.

De gemeente Houten vindt participatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt heel belangrijk en draagt daar ook graag zelf aan bij. Wethouder Kees van Dalen (4e van links op de foto) tijdens een bijeenkomst met een aantal UW-medewerkers in sporthal De Kruisboog: “Het uitgangspunt is: iedereen doet mee naar vermogen. Dat zien we goed terug in de bedrijfsfilosofie van UW. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: de mensen krijgen passend werk en wij krijgen schone gebouwen!”

“Werken - en de waardering die ze daarvoor krijgen - geeft onze medewerkers het gevoel dat ze erbij horen”, aldus Robin Wille, manager Werkbedrijven bij UW (3e van rechts op de foto). “Medewerkers zijn zeer betrokken bij hun werk en zijn blij als de opdrachtgever tevreden is. Het is een geweldig mooie opdracht en ik wil de gemeente Houten bedanken voor het vertrouwen.”

Het afgelopen jaar heeft UW al een pilot uitgevoerd met de schoonmaak van de gemeentelijke gebouwen in Houten. De gemeente is tevreden over de samenwerking met UW: er zijn minder klachten van gebruikers dan voorheen en als er toch een klacht is, dan wordt er snel gereageerd. Uit de pilot blijkt verder dat de medewerkers trots zijn op hun werk en graag voor de gemeente Houten werken.

De gemeente is zó tevreden over de resultaten van de pilot, dat ze besloten heeft de aanbesteding van het nieuwe schoonmaakcontract alleen te gunnen aan bedrijven die werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. UW kwam als beste uit de bus bij de aanbesteding en mag de komende drie jaar de schoonmaak van alle gemeentelijke gebouwen uitvoeren.

Bij de bijeenkomst in de sporthal was ook pers aanwezig. Een aantal UW-medewerkers werd geïnterviewd door omroep Houten. De interviews met UW'ers Bianca, Khalid, Hubert en Robin zijn te bekijken op www.omroephouten.nl.

(19.4.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter