Aan het werk bij UMC Utrecht

Wafa Ali is een van de ongeveer 30 medewerkers met een arbeidsbeperking die door UW zijn gedetacheerd bij het UMC Utrecht. Daar is zij inmiddels uitgegroeid tot steun en toeverlaat van veel collega's. In een korte video vertellen Wafa en het ziekenhuis over hun ervaringen.

Het UMC Utrecht wil de komende jaren meer dan 100 banen creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, verdeeld over alle divisies van het ziekenhuis. Natuurlijk om daarmee aan de banenafspraak te voldoen. Maar óók omdat het hoort bij maatschappelijk verantwoord ondernemen. Om dit te realiseren werkt het UMC Utrecht nauw samen met het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden, Emma at Work en UW.

Wafa Ali (26) werkt als administratief medewerker bij het UMC Utrecht. Zij is er door UW gedetacheerd en wordt ook begeleid door een jobcoach van UW. Zij is heel blij met haar baan en het UMCU is heel blij met Wafa. Zij vertellen er over in een korte video (klik op de foto).

De video met Wafa is onderdeel van de eerste editie van het online magazine samenvoormeerbanen.nl. Het nieuwe e-magazine richt zich op werkgevers, met veel praktische informatie over de banenafspraak en inspirerende verhalen uit de praktijk. Staatssecretaris Jette Klijnsma ontving het eerste exemplaar eind mei symbolisch uit handen van 'banenafspraak-aanjagers' Aart van der Gaag (voor werkgevers in de markt) en Hans Spigt (voor werkgevers bij de overheid).

Lees ook het bericht 'Werk voor Wajongers bij het Wilhelmina Kinderziekenhuis' over de samenwerking van UW met het UMC Utrecht op deze website.

(1.6.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter