Vmbo-leerlingen bezoeken UW tijdens Feest van de Techniek

Ongeveer 100 leerlingen van diverse Utrechtse opleidingen voor vmbo en praktijkonderwijs zijn op bedrijfsbezoek geweest bij de metaal- en montageafdeling van UW. Zij deden dit in het kader van het Feest van de Techniek.

De leerlingen kregen een rondleiding op de metaal- en montageafdeling van UW op industrieterrein Lage Weide. Daar kregen zij uitleg bij het technisch werk dat verricht wordt door UW-medewerkers en welke machines en apparatuur daarbij gebruikt worden.

Zelf technieken toepassen
Op de montageafdeling kregen de leerlingen bovendien de gelegenheid om zelf een paar technieken toe te passen. Ze monteerden onder meer slotjes. Een aantal leerlingen deed eenvoudig laswerk. In de praktijkoefeningen werden ze bijgestaan door werkbegeleiders van UW. De groepen werden tijdens de bedrijfsbezoeken tevens begeleid door hun docenten.

In totaal maakten ruim 1.000 vmbo-leerlingen en leerlingen van het praktijkonderwijs kennis met techniek in de breedste zin van het woord tijdens het Feest van de Techniek (7 t/m 11 november 2016). De activiteiten vonden plaats bij diverse bedrijven op industrieterrein Lage Weide. Naast UW openden veel meer bedrijven op Lage Weide hun deuren voor het technisch talent van de toekomst, onder meer Stamhuis, Strukton, HEMA, Pouw en Oskam.

Het Feest van de Techniek is bedoeld om techniekonderwijs in de stadsregio Utrecht te stimuleren en tegelijkertijd de verbinding tussen (vmbo-)scholen en het bedrijfsleven te verstevigen.

Op de website www.feestvandetechniek.nl staat meer informatie, onder andere een lijst met deelnemende bedrijven en deelnemende opleidingen.

Het Feest van de Techniek is een initiatief van ROC Midden Nederland.

(11.11.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter