Via UW aan het werk bij werkgevers

UW helpt al bijna 50 jaar mensen aan werk. Sinds de invoering van de Participatiewet zoekt UW daarbij nog nadrukkelijker de samenwerking met werkgevers. Jan Beekman is na een periode werken en leren bij UW in dienst bij het schoonmaakbedrijf van André Daalhuizen, tot volle tevredenheid van beiden.

“Op een gegeven moment kwam ik in de situatie dat ik een bijstandsuitkering moest aanvragen bij de gemeente Utrecht”, vertelt Jan Beekman. “De gemeente verwees me door naar UW. Bij UW heb ik diverse soorten werk gedaan: snoep verpakt, in het groen gewerkt, stemhokjes in elkaar gezet. Ook heb ik er de kans gekregen om te leren. Ik heb onder andere twee diploma’s gehaald op het gebied van veilig werken: VCA en BVO. Na een paar maanden las ik op het vacaturebord bij UW dat het schoonmaakbedrijf van André Daalhuizen iemand zocht. Toen heb ik direct gezegd: dat wil ik!”

A. Daalhuizen Schoonmaakdiensten, gevestigd in De Meern, is gespecialiseerd in glasbewassing, gevelonderhoud en vloeronderhoud. Begonnen als eenmansbedrijf in 2009 werken er inmiddels 10 mensen. “Vanaf het begin werken we al samen met UW”, aldus André Daalhuizen. “UW Schoonmaak, het schoonmaakbedrijf van UW, besteedt specialistisch werk vaak uit aan ons. Via UW verzorgen wij bijvoorbeeld de glasbewassing van het Stadskantoor van Utrecht. Onderdeel van onze samenwerking is dat UW kandidaten voorstelt als wij mensen nodig hebben. Zo is Jan bij ons gekomen. Jan wilde heel graag, dat is eigenlijk het belangrijkste, dan komt de rest vanzelf. Het was daarbij heel goed dat Jan al zijn VCA-diploma had gehaald bij UW. Dat diploma is verplicht in ons werk en daardoor was hij snel overal inzetbaar.”

Jan Beekman bij het Stadskantoor van Utrecht. Links op de achtergrond zijn werkgever André Daalhuizen.

Goede medewerker
Hoe gaat het nu met Jan bij het bedrijf van André? Jan: “Ik heb het erg naar mijn zin. De afwisseling in werkzaamheden vind ik heel leuk.” André: “Jan is een goede medewerker en past prima in de groep. Als we verder groeien mag UW wel meer van dergelijke kandidaten voorstellen!”

Foto: Norbert Waalboer Fotografie

(Dit interview is - samen met een advertentie - tevens verschenen in de uitgave Zorg en ondersteuning in Utrecht, die in november 2016 huis-aan-huis is verspreid in Utrecht.)

(15.11.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter