Industrieel erfgoed de Werkspoorkathedraal werkt samen met UW

De Werkspoorkathedraal is een evenementenlocatie in het Werkspoorkwartier. UW-medewerkers houden er de omgeving schoon. De metaalafdeling van UW heeft 14 ‘fietsnieten’ gemaakt en geplaatst.

In de indrukwekkende fabriekshal, waar het vermaarde Utrechtse bedrijf Werkspoor voorheen treinstellen en onder meer de constructie voor het restaurant op de Euromast maakte, worden nu allerlei evenementen georganiseerd door Lotte van der Steeg en haar collega’s. Lotte is junior accountmanager events bij de Werkspoorkathedraal en de nabijgelegen Central Studios. Beide evenementenlocaties liggen in het Werkspoorkwartier, voorheen bekend als bedrijventerrein Cartesiusweg.

“Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen van het congres van GroenLinks”, vertelt Lotte. “Eerder dit jaar hadden we onder andere uitvoeringen van Don Giovanni door Holland Opera in huis en een groot foodfestival. Afhankelijk van het soort evenement kunnen we wel 5.000 mensen tegelijk ontvangen.”

Een veilig terrein begint bij een schoon terrein
Eigenaar van de Werkspoorkathedraal is ondernemer Bob Scherrenberg. Via hem is het contact met UW gelegd. Lotte: “UW-medewerkers maken twee ochtenden per week in een breed gebied rondom de Werkspoorkathedraal en Central Studios schoon. Ze verwijderen zwerfafval en waarschuwen ons als er andere dingen liggen die er niet horen, dan kunnen wij actie ondernemen. Een veilig terrein begint bij een schoon terrein. De UW-medewerkers werken zo mee aan een goed imago voor het hele gebied. Dat is natuurlijk belangrijk voor ons en voor de andere bedrijven die hier gevestigd zijn.”

UW-medewerkers in werkkleding van de Werkspoorkathedraal: Cor, Kevin, Claudia en Rinus.

“Duurzaamheid vinden we belangrijk”, vertelt Lotte. “Daarom werken we samen met UW aan de verbetering van het gebied. Hiermee helpen we bovendien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Fietsnieten gemaakt en geplaatst door UW
Ook de metaalafdeling van UW verricht werk voor de Werkspoorkathedraal. UW heeft 14 ‘fietsnieten’ gemaakt en geplaatst. Fietsnieten zijn beugels in de vorm van een nietje waar fietsen tegen aan gezet kunnen worden. De Werkspoorkathedraal is van plan om er nog meer te bestellen bij UW.

Fietsnieten gemaakt en geplaatst door UW.

UW denkt ook mee over het plaatsen van metalen hekjes rondom de 21 enorme gietijzeren pilaren in de Werkspoorkathedraal. Lotte: “Omdat de fabriekshal industrieel erfgoed is, mochten we de nieuwe vloer niet tegen de pilaren aan laten gieten. Daardoor is de vloer direct rondom de pilaren iets lager, vandaar de hekjes. De originele vloer, inclusief spoorrails, moest behouden worden en ligt daarom onder een laag zand onder de huidige vloer. We werken in industrieel erfgoed en daar houden we natuurlijk rekening mee.”

Lotte van der Steeg

Meer informatie over de Werkspoorkathedraal staat op www.werkspoorkathedraal.nl.

Foto's: Norbert Waalboer Fotografie

(16.12.2016)

Deel op facebook

Deel op Twitter