UW biedt training aan leidinggevenden van medewerkers met een arbeidsbeperking

Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? UW heeft een training voor leidinggevenden ontwikkeld.

Steeds meer bedrijven bieden werk aan mensen met een arbeidsbeperking. Zowel medewerkers als bedrijven hebben baat bij deze maatschappelijke ontwikkeling:

 • Medewerkers krijgen de kans zichzelf te bewijzen en voelen zich gewaardeerd.
 • Voor bedrijven betekent de bijdrage en inzet van de nieuwe medewerkers een verrijking; bedrijven voldoen bovendien aan een maatschappelijke taak.

Leidinggeven aan - en begeleiden van - mensen met een arbeidsbeperking kan ook vragen oproepen. Waaruit moet de begeleiding bestaan? Waar doe ik goed aan? Hoe introduceer ik mijn nieuwe medewerker op de afdeling?

Training voor leidinggevenden
UW krijgt regelmatig dergelijke vragen vanuit bedrijven waar mensen via UW aan de slag gaan. Daarom hebben we een praktijkgerichte training ontwikkeld voor leidinggevenden die dagelijks leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking.

De training bestaat uit zeven dagdelen:

 • Twee hele dagen (of vier dagdelen in overleg) kennisoverdracht en bespreken van praktijksituaties:
    o Herkennen van en omgaan met psychische beperkingen
    o Introductie van mensen met een arbeidsbeperking in het bedrijf
    o Praktische handvatten en tips voor de begeleiding
    o Gesprekstechnieken
 • Drie dagdelen intervisie, waarbij deelnemers aan de training hun eigen ervaringen en dagelijkse praktijk kunnen bespreken.

Na de training beschikken leidinggevenden over kennis en vaardigheden waarmee zij de kans op een succesvolle inzet van hun medewerkers met een arbeidsbeperking aanzienlijk vergroten.

Contact
Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden voor de training? Neem dan contact op met Fransje Dofferhoff, telefoon 06-53415327, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij kan u meer informatie verstrekken.

Download: leaflet Leidinggeven aan medewerkers met een arbeidsbeperking

(16.2.2017)

Deel op facebook

Deel op Twitter