UW leidt medewerkers op voor reguliere banen in de metaal

Op de metaalafdeling van UW wordt een aantal medewerkers voorbereid op werken in de metaalbranche. Ze doen werkervaring op in diverse gangbare technieken en volgen opleidingen. De eersten zijn klaar om de stap naar een reguliere baan te maken.

“Op dit moment nemen zeven mensen deel aan dit project”, vertelt André van Doorn. André is jobcoach bij UW en begeleidt de deelnemers. “Zes van hen hebben een Wajong-achtergrond. De deelnemers zijn tijdelijk in dienst van UW. Zij volgen de opleidingen MIG/MAG-lassen en VCA (veilig werken) en ontvangen daarvoor een erkend diploma. Hun metaalopleiding bij UW ronden ze af met het certificaat basisvaardigheden metaal.”

Gangbare metaalwerkzaamheden
De medewerkers leren bij UW gangbare metaalwerkzaamheden als draaien, boren, tappen, zagen en lassen. “Daarbij doen ze ook ervaring op met montagewerk”, aldus André. “We leiden de medewerkers zo allround mogelijk op, zodat ze goed inzetbaar zijn bij metaalbedrijven.”

Van links naar rechts: Nona, Melvin, Michael, Rob en Dennis.

UW heeft contact met diverse werkgevers in de metaalbranche. André: “Een aantal bedrijven is bij onze metaalwerkplaats op bezoek geweest. Daar hebben zij een indruk gekregen van de medewerkers en de vaardigheden die ze opdoen bij UW. Andersom gaan de medewerkers ook op bezoek bij metaalbedrijven, om te proeven aan het werken bij een regulier bedrijf, bijvoorbeeld via een stage.”

Op zoek naar kansen bij bedrijven
Op dit moment zijn drie medewerkers klaar om de stap naar een reguliere baan in de metaal te maken. “Werkgevers die onze kandidaten aannemen, kunnen rekenen op - gratis – ondersteuning van hun nieuwe medewerker door mij als jobcoach”, aldus André. “We kunnen ook starten met een proefperiode. We zijn hierover in gesprek met metaalwerkgevers in ons netwerk, maar zijn ook op zoek naar kansen voor onze kandidaten bij andere bedrijven in de branche.”

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerde werkgevers vrijblijvend contact opnemen met André van Doorn, via telefoonnummer 030-2391500 of per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(20.2.2017)

 

Deel op facebook

Deel op Twitter