UW monteert 500.000 lantaarnpaalslotjes voor Megafa

UW en Megafa hebben afgesproken dat UW de komende drie jaar maar liefst 500.000 slotjes voor lantaarnpalen gaat maken voor Megafa. Het werk gebeurt op speciaal door UW ontwikkelde montagetafels.

“We doen dit werk al een aantal jaren voor Megafa”, vertelt UW-accountmanager Pierre Mooy. “Maar nog niet in deze aantallen. Megafa is heel tevreden over de samenwerking, vandaar dat we nu een nieuw contract hebben afgesloten voor grotere aantallen.”

Speciale montagetafels
UW heeft speciale montagetafels ontworpen en gemaakt voor het monteren van de lantaarnpaalslotjes. In de montagetafels zit een mal. De vijf onderdelen van de slotjes (zie foto) passen maar op één manier in die mal. Na het vullen van de mal met de onderdelen drukt de medewerker op het slotje en het slotje wordt vastgeschroefd. Op deze manier kan snel worden gewerkt, met een minimale kans op fouten.

“Naast het monteren van de slotjes verricht UW diverse boor-, tap- en zaagwerkzaamheden voor Megafa”, aldus Pierre Mooy. “Gemiddeld werken dagelijks ongeveer tien medewerkers op onze metaal- en montageafdeling aan opdrachten van Megafa.”

Deze foto is gemaakt na het ondertekenen van het nieuwe contract tussen UW en Megafa, van links naar rechts: UW-acccountmanager Pierre Mooy, Jan Smit (directeur/eigenaar Megafa), Bram Weerdestijn (directeur/eigenaar Megafa) en Talitha van den Elst (bij een van haar laatste activiteiten als directeur van UW).

Megafa is gevestigd aan de Schaverijstraat in het Utrechtse Werkspoorkwartier (voorheen bedrijventerrein Cartesiusweg).

(8.3.2017)

Deel op facebook

Deel op Twitter