Zes mensen via UW in dienst bij U-stal

Zes deelnemers aan de Werktraining van UW werken sinds februari 2017 in fietsenstallingen van U-stal. “Na twee maanden Werktraining bij UW en een proefplaatsing bij U-stal, heeft U-stal ze in dienst genomen”, vertelt UW-consulent Hafid el Hadia.

Wie regelmatig een fiets parkeert in een van de stallingen van U-stal heeft een grote kans de medewerkers te ontmoeten. Hafid: “Zij nemen de fietsen in met een scanner en ook het uitchecken van fietsen gaat met de scanner. Verder doen ze alle voorkomende werkzaamheden, zoals schoonmaken, toezicht houden, mensen helpen en wegwijs maken. Klantvriendelijkheid is heel belangrijk, net als een behoorlijke beheersing van de Nederlandse taal, want je moet natuurlijk wel vragen van bezoekers kunnen beantwoorden.”

Van links naar rechts: Julian, Hajrudin (met een scanner in zijn hand), Khalid, Abdel, Ali, UW-consulent Hafid en Turan in de fietsenstalling Laag Catharijne.

De zes medewerkers hebben daarvoor deelgenomen aan de Werktraining van UW. “De afdeling Werk en Inkomen van de gemeente Utrecht heeft ze naar de Werktraining verwezen”, vertelt Hafid. “Bij ons hebben ze een aantal vaardigheden geleerd, zoals solliciteren en werknemersvaardigheden. Ook hebben ze ongeveer twee maanden meegewerkt op de werkvloer van de Werktraining om te onderzoeken wat ze kunnen en leuk vinden.”

Dagje meedraaien
Hoe zijn ze bij U-stal aan de slag gegaan? Hafid: “UW werkt al een tijdje goed samen met U-stal. Toen U-stal weer op zoek was naar medewerkers hebben we vanuit de Werktraining mensen van U-stal uitgenodigd om kennis te komen maken met kandidaten die wij hadden geselecteerd. Een aantal kandidaten kon daarna een dagje meedraaien in een fietsenstalling van U-stal. Ze hebben vervolgens twee maanden in een proefplaatsing gewerkt bij U-stal. Daarna heeft U-stal zes kandidaten in dienst genomen.” (Lees ook een eerder bericht over de goede samenwerking tussen UW en U-stal.)

De fietsenstallingen zijn vaak tot diep in de nacht geopend. Hafid: “Ja, je moet wel op onregelmatige tijden willen werken. Het werkrooster wordt in overleg met de medewerkers opgesteld.”

Meer werkgevers
U-stal is niet het enige bedrijf dat Werktraining-deelnemers in dienst heeft genomen. Andere werkgevers zijn bijvoorbeeld FonQ, Connexxion, Hema, T-Zorg, Antonius Ziekenhuis en Plastic Omnium Groep. De Werktraining stopt in de zomer van dit jaar. UW voert sinds december 2016 al een nieuw project uit voor de gemeente Utrecht: Maatwerk. UW bemiddelt Maatwerk-deelnemers zo snel mogelijk naar werk bij reguliere werkgevers.

Meer informatie over U-stal staat op www.u-stal.nl.

Deel op facebook

Deel op Twitter