"Ondanks mijn leeftijd is het toch gelukt"

Rita van Rossem is eind december 2016 gestart bij de Werktraining van UW. Na haar deelname aan de Werktraining is Rita in maart aan de slag gegaan in een reguliere baan als chauffeur groepsvervoer. UW-consulent Hafid el Hadia heeft Rita begeleid in haar traject.

“Toen ik bij de Werktraining startte, kwam ik zonder verwachtingen binnen", vertelt Rita. "Ik had een bijstandsuitkering en werd naar UW gestuurd en dacht: wie zou mij nou willen hebben op mijn leeftijd? Al snel heeft mijn consulent Hafid mij voorgesteld aan Marijn Gelderloos, accountmanager bij UW. Via Marijn is een speeddate geregeld met verschillende bedrijven die zich bezighouden met groepsvervoer. Ik heb altijd met kinderen gewerkt als overblijfmoeder en was wel geïnteresseerd om weer iets met kinderen te kunnen doen.”

“Daarna ging het snel. Ik kreeg een sollicitatiegesprek bij Taxiwerq. Daarna werd ik aangenomen, moest ik theorie-examen doen, wat me erg tegenviel, maar waarvoor ik in één keer geslaagd ben! Ook moest ik een rondje rijden met een examinator. Dit ging goed en ik mocht starten als chauffeur groepsvervoer voor 15 uur per week.”

Hafid el Haida en Rita van Rossem

Fijn vooruitzicht
“Ik begin ’s morgens met het ophalen van acht kinderen die ik naar twee verschillende scholen breng. Daarna ben ik een paar uur vrij en ’s middags haal ik ze dan weer op bij school en breng ik ze thuis. Het werk is erg leuk. In het begin moest ik wennen, vooral aan de boardcomputer. Mijn bedoeling is om, als dit goed gaat, de resterende uren op te vullen met ouderenvervoer, zodat ik ook financieel onafhankelijk ga worden. Dat lijkt me een fijn vooruitzicht.”

“Als ik terugkijk op het traject ben ik tevreden: ik ben goed begeleid, heb alle vrijheid gehad en ben altijd goed geholpen. Ondanks mijn leeftijd is het me toch gelukt!”

UW-consulent Hafid el Hadia: “Ik heb Rita vanaf het begin begeleid. Ze heeft van mij alle ruimte gehad om uit te zoeken wat bij haar zou passen. Ze wist heel goed wat ze wilde bereiken, was sociaal en kon met iedereen goed overweg. Ze kan goed incasseren en prima haar grenzen aangeven. Ik ben blij dat zij een baan heeft gevonden en dat dit een goed traject is geweest.”

Werktraining opgevolgd door Maatwerk
De Werktraining, het project waaraan Rita heeft deelgenomen, stopt in de zomer van 2017. UW voert sinds december 2016 een nieuw werkproject uit voor de gemeente Utrecht: Maatwerk. Maatwerk is ontwikkeld voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die onder de Participatiewet vallen. Deelnemers aan Maatwerk gaan zo snel mogelijk aan de slag in werksoorten die bij hen passen en worden individueel gecoacht. Het doel is het vinden van een reguliere baan, zoals Rita heeft bereikt.

(19 juni 2017)

Deel op facebook

Deel op Twitter