Vriendendienst houdt op én gaat door

Klussenproject de Vriendendienst - een leerwerkproject van UW in samenwerking met Mitros - stopt per 1 september. Onder de paraplu van WIJ 3.0 gaat hun goede werk door, zij het in iets gewijzigde vorm. Het Wijkbedrijf (onderdeel van WIJ 3.0) gaat voortaan de klussen uitvoeren in Noordwest-, Noordoost- en Oost-Utrecht.

De samenwerking met woningcorporatie Mitros blijft. Het pand van de Vriendendienst aan Ondiep 73 sluit de deuren per 1 september.

De gratis service van de Vriendendienst komt vanaf 1 september te vervallen. Huurders kunnen voortaan tegen betaling gebruik maken van het Wijkbedrijf. Soms zal Mitros het Wijkbedrijf vragen om huurders te helpen. Mitros zal dit ook betalen, wanneer Mitros-huurders zelf bepaalde klussen niet kunnen doen en niemand hebben die hen hiermee kan helpen. Klussen zoals gordijnen afnemen/ophangen, verplaatsen van zware meubels, helpen inpakken bij een verhuizing, een tuin opruimen, enzovoort. Huurders kunnen niet zelf het Wijkbedrijf benaderen voor gratis hulp. Dit doet Mitros.

Over de Vriendendienst
De Vriendendienst begon in 2009 als initiatief van de gemeente Utrecht, UW en woningcorporatie Mitros in de Utrechtse wijk Ondiep. Sindsdien heeft de Vriendendienst bijna 6.000 bewoners geholpen – ook in Zuilen en Overvecht - en een leerwerkplek geboden aan 215 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Vriendendienst was opgezet om iets extra’s te doen voor de bewoners van Ondiep die toen vaak te maken hadden met sloop, nieuwbouw en renovatie in hun wijk.

Pilot in Utrecht Noordwest, Noordoost en Oost
Deze nieuwe vorm en deze nieuwe samenwerking start eerst als pilot. Deze pilot start op 1 september in Utrecht Noordwest, Noordoost en Oost.

Leerwerkproject
De samenwerking van Mitros en het Wijkbedrijf is goed voor de huurders in Noordwest-, Noordoost- en Oost-Utrecht, en voor de mensen die weer een plek zoeken op de arbeidsmarkt. Huurders hebben een helpende hand dichtbij. Deelnemers van het Wijkbedrijf kunnen zich ontwikkelen en hun werknemersvaardigheden verbeteren.

(13.7.2017)

Deel op facebook

Deel op Twitter