Baan als lasser bij bedrijven voor deelnemers metaalopleiding UW

Eind 2016 is een groepje jonge medewerkers gestart op de metaalafdeling van UW. Na afronding van hun opleidingen bij UW hebben drie van hen inmiddels een baan als lasser bij bedrijven in de regio, twee anderen zijn bijna klaar om de stap naar een bedrijf te maken.

Alle deelnemers volgen de opleidingen basisvaardigheden metaal, VCA (veilig werken) en MIG/MAG-lassen bij UW. Daarnaast doen zij op de metaalafdeling werkervaring op in diverse technieken en worden daarin ook begeleid.

“Drie van hen hebben hun opleidingen afgerond en zijn aan de slag als lasser bij een werkgever”, vertelt UW-jobcoach André van Doorn trots. “Alle deelnemers worden door UW opgeleid tot volwaardig lasser op niveau 2. We verwachten dat in november nog twee deelnemers hun opleiding afronden met een examen. Ook voor hen gaan we dan een werkgever zoeken. Wie nog een jonge, enthousiaste lasser zoekt, kan zich bij mij melden!”

Op de foto hierboven staat Nona met haar werkgever Tom de Jong. Nona is na haar opleiding op de metaalafdeling van UW in dienst genomen door De Jong Luchttechniek B.V. “Het is heel leuk om alle eindjes aan elkaar te knopen en de match te maken”, zegt André. “Daar is het uiteindelijk om te doen.” Als dank voor hun medewerking aan een filmpje (zie hieronder) heeft André een taart gebracht.


Melvin heeft deze selfie gemaakt bij zijn werkgever De Wilde Metaal in Bilthoven.

Selfie van Dennis bij zijn werkgever Trilo in Amersfoort.

Supermatch 2017
Bij het vinden van werkgevers voor de lassers werkt UW samen met het WerkgeversServicepunt Utrecht-Midden. Op een bijeenkomst van de arbeidsmarktregio Utrecht-Midden is deze samenwerking van UW met het WerkgeversServicepunt verkozen tot Supermatch 2017! Ter ondersteuning van de nominatie van het project is een kort filmpje gemaakt op de metaalafdeling van UW en bij De Jong Luchttechniek, de werkgever van Nona.

Deel op facebook

Deel op Twitter