UW Groen zet nieuwe bladzuigwagen in tijdens bladcampagne

De herfst heeft zijn werk weer gedaan: stoepen en straten, plantsoenen en parken zijn bezaaid met blad. Om overlast te voorkomen laat de gemeente Utrecht het blad opruimen. In de wijken Kanaleneiland en Lunetten zet UW Groen een gloednieuwe bladzuigwagen in tijdens de bladcampagne.

De tractor hadden we al”, vertelt Jos van Lent van UW Groen. “De zuigwagen hebben we onlangs aangeschaft. De bladzuigcombinatie met machinist en twee medewerkers met bladblazers worden ingezet tijdens de bladcampagne. De medewerkers met de bladblazers blazen het blad op rillen. Daarna worden de rillen de wagen ingezogen met een dikke slang. Het blad komt in een dichte bak, waardoor er nauwelijks stofoverlast is. In de bak past zeven kuub blad.”

Marco Mandersloot is als uitvoerder bij UW Groen verantwoordelijk voor het onderhoud in de wijken Kanaleneiland en Lunetten. Marco stuurt daarom ook de inzet van de bladzuigcombinatie aan in beide wijken. “De zuigwagen is van het merk Trilo. Dat is de Mercedes onder de zuigmachines”, aldus Marco. “Hij heeft veel zuigkracht en er zitten ook borstels onder de wagen. We kunnen er goed werk mee doen voor Utrecht.”

Jos van Lent: “De bladcampagne duurt ongeveer 12 weken. Doordat er borstels onder de bak zitten, kunnen we de wagen ook gebruiken voor het verwijderen van zwerfvuil. UW heeft de zuigwagen aangeschaft om afwisselender en uitdagender werk te kunnen bieden aan medewerkers. Daarnaast is de inzet van de bladzuigcombinatie ook hoger renderend werk, dat maakt de investering verantwoord.”

Van links naar rechts: Theo, uitvoerder Marco, machinist Henny en Rachid voor de nieuwe bladzuigwagen van UW Groen.

De bladzuigcombinatie wordt ingezet in de wijken Lunetten en Kanaleneiland. Ook in andere wijken van Utrecht zijn medewerkers van UW Groen volop actief in de bladcampagne.

Deel op facebook

Deel op Twitter