UW pakt meer chocolade in voor Elvee

UW pakt chocolade in voor Elvee. “Elvee levert duurzaam geproduceerde chocolade in diverse varianten bij ons aan, wij verpakken ze vervolgens in verschillende soorten doosjes en zakjes”, vertelt UW-accountmanager Pascal Somer.

UW werkt al twee jaar samen met Elvee. Nu is afgesproken om de samenwerking aanzienlijk uit te breiden. Pascal is er blij mee: “We gaan vanaf nu het hele jaar door meer dan twee keer zoveel inpakken voor Elvee, waarschijnlijk tussen de anderhalf en twee miljoen verpakkingen per jaar. Die aantallen kunnen we prima verwerken.”

“Er werken in totaal ongeveer 65 medewerkers op de afdeling waar het werk gedaan wordt”, vertelt werkleider Peter de Visser. “We doen alle werkzaamheden: inpakken in zakjes en doosjes, de verpakkingen in grote dozen doen, pallets met dozen sealen, etiketteren, enzovoort.”

Gekoelde opslagruimte

Elvee heeft een clipmachine laten plaatsen op de afdeling (te zien op de voorgrond op de foto). Daarmee worden zakjes met chocolade afgesloten met een clipje. We kunnen ook kopkaartjes aan de zakjes bevestigen. “UW investeert in een gekoelde opslagruimte in het magazijn”, vertelt Pascal verder. “Daarin kan het product goed bewaard worden.”

In welke winkels kunnen we de door UW-medewerkers ingepakte doosjes en zakjes zien liggen? “Overal eigenlijk”, zegt Pascal. “Chocolade van Elvee ligt bijvoorbeeld in de schappen van Jumbo en AH.”

“Elvee ziet UW als een betrouwbare partner en dat is fijn natuurlijk. Het bedrijf draagt bedrijven als UW sowieso een warm hart toe, ze werken ook samen met een aantal andere sociale werkbedrijven in het land”, besluit Pascal.

Deel op facebook

Deel op Twitter