UW viert 50-jarig bestaan; burgemeester Van Zanen zingt op podium

UW bestaat deze maand precies 50 jaar. Dit hebben we op 10 oktober gevierd met een spetterend feest voor medewerkers en oud-medewerkers. Twee van de hoogtepunten: Utrechts burgemeester Jan van Zanen zingt samen met Danny Temming ‘Als ik boven op de Dom sta’ en ‘Utereg m’n stadsie’. En Tineke Schouten stuurde een filmpje als Beppie Lachebek. Bekijk de filmpjes!

Klik op de foto om het filmpje te bekijken.

‘Bedrijven als UW onmisbaar voor de samenleving’

Voor zijn optreden als volkszanger hield de burgemeester een mooie toespraak, waarin hij zei dat bedrijven als UW onmisbaar zijn voor de samenleving. Zijn speciale dank ging uit naar Sylvia, die dagelijks zijn werkkamer in het Stadskantoor schoonmaakt. Ook riep hij UW-medewerker Bertus bij zich op het podium. Bertus is ruim 49 jaar in dienst van UW en heeft dus bijna de gehele geschiedenis van ons bedrijf meegemaakt!

Filmpje van Beppie Lachebek

Tineke Schouten kon er helaas niet bij zijn, maar had speciaal voor UW een hilarisch filmpje opgenomen als het Utrechtse typetje Beppie Lachebek, zoals alleen zij dat kan! Het filmpje werd direct aansluitend op de toespraak van de burgemeester vertoond. Klik op de foto hieronder en bekijk dit prachtige jubileumcadeau.

Ook cabaretière en zangeres Karin Bloemen trad op met mooie en swingende liedjes. Oer-Utrechter Henk Westbroek praatte het feestprogramma op zijn geheel eigen wijze aan elkaar. Beiden moesten met vele UW’ers op de foto.

Speciale vermelding verdient ook nog doventolk Sebastiaan Boogaard: hij stond gedurende bijna het gehele feest op het podium om gesproken tekst en de liedjes te vertalen in gebarentaal en deed dat fantastisch.

UW’ers en oud-UW-ers hadden een superleuke avond.

Taart voor alle UW’ers

Alle UW’ers begonnen de feestdag met taart, want dan is een verjaardag pas een echte verjaardag. Ook bij al onze 200 gedetacheerde medewerkers hebben we taart bezorgd op hun werkplek bij hun inlener, om samen met hun naaste collega’s van te genieten. Dat leverde vele blij-verraste gezichten op! Op de foto worden alle UW'ers die werken op het Stadskantoor van Utrecht getrakteerd op taart.

Start in 1968 als Koningin Wilhelmina Stichting

De geschiedenis van UW startte in 1968 met de oprichting van de Koningin Wilhelmina Stichting. Hiermee liep de gemeente Utrecht vooruit op de komst van de Wet sociale werkvoorziening (Wsw), die in 1969 in werking trad. In 1991 werd de naam gewijzigd in UW-bedrijven, passend bij een overgang naar een meer bedrijfsmatige aanpak bij het organiseren van werk. Nu heten we kortweg UW.

10.000 mensen aan werk geholpen

In die 50 jaar hebben in totaal ongeveer 10.000 mensen uit de stad en regio Utrecht passend werk gevonden bij UW of via UW bij andere werkgevers. Want de kern van onze maatschappelijke rol is in al die jaren niet veranderd: zorgen voor passend werk voor mensen die daarbij een steuntje in de rug nodig hebben. En daardoor een inkomen verdienen en volop meedoen in de maatschappij. En dat blijven we doen, als het aan ons ligt ook de komende 50 jaar!

(foto's door Norbert Waalboer fotografie)

 

Deel op facebook

Deel op Twitter