MBO Utrecht en UW starten samenwerking

300 studenten van de Academie voor Techniek van MBO Utrecht volgen vanaf begin september (praktijk)onderwijs in het gebouw van UW op bedrijventerrein Lage Weide. Hiermee ontstaan mooie kansen voor studenten, docenten en het bedrijfsleven om intensief én inclusief samen te werken. Wethouders Linda Voortman en Klaas Verschuure geven op 5 november het officiële startschot.

Springen om technisch geschoold personeel

Veel bedrijven op bedrijventerrein Lage Weide staan te springen om technisch geschoold personeel. De komst van MBO Utrecht naar UW op Lage Weide biedt volop gelegenheid voor samenwerking, bijvoorbeeld op het gebied van stages, opleiding en opdrachten.

UW en MBO Utrecht hebben beide veel ervaring met het opleiden van mensen in de techniek, UW op niveau 1-2 (lasopleiding en metaalbewerking), MBO Utrecht op niveau 3-4 (engineering en bouwkunde). Met deze samenwerking kiezen beide organisaties voor het versterken van onderwijs(ontwikkeling), en het uitwisselen van expertise en technische faciliteiten.

De Utrechtse wethouders Linda Voortman (Werk en inkomen) en Klaas Verschuure (Economische zaken en mbo) geven op 5 november het officiële startschot, een moment waarop bedrijfsleven, onderwijs en UW-medewerkers elkaar ontmoeten.

Deel op facebook

Deel op Twitter