Drie door UW opgeleide lassers aan de slag bij QBTEC

Drie door UW opgeleide lassers zijn begin oktober in dienst getreden van het bedrijf QBTEC. QBTEC is producent van professionele frituur- en kookinstallaties en is gevestigd in Woerden. Omar, Kevin en Mohamed zijn blij met hun baan, QBTEC met drie nieuwe goedopgeleide werknemers.

Omar, Kevin en Mohamed zijn bij UW opgeleid tot lasser niveau 2. Daarnaast hebben zij de opleiding basisvaardigheden metaalbewerking gevolgd. Gedurende hun opleiding waren zij in dienst van UW en werkten zij mee op de metaalafdeling. Daardoor hadden de jongens al veel praktijkervaring opgedaan met diverse technieken.

Praktijkaanpak werkt

Adrie van Kleef, consulent bij UW Metaal: “We vonden het natuurlijk fijn om te horen dat QBTEC al in de proefperiode van een maand aangenaam verrast was door het opleidingsniveau van de medewerkers. We zien daarin een bevestiging dat onze praktijkaanpak werkt.”

QBTEC en UW zijn in juni met elkaar in contact gekomen tijdens de bij UW georganiseerde Techniek Doe Dag. Adrie van Kleef: “QBTEC zocht drie lassers, UW had meerdere medewerkers die hun opleiding met succes hadden afgerond. De match was snel gemaakt. Deze werkwijze bespaarde QBTEC veel tijd bij het werven.”

Jeroen van Amstel van QBTEC: "Voor QBTEC is het een uitdaging om te voldoen aan de stijgende vraag naar onze producten. Door de samenwerking met UW hebben we drie nieuwe collega’s met succes in ons team kunnen opnemen. De mannen lopen vanaf dag één naadloos mee in de teams. Dit traject is voor alle partijen een groot succes en we sluiten meerdere plaatsingen in de toekomst zeker niet uit."

Van links naar rechts: Gaby Dewender (personeelszaken QBTEC), Jeroen van Amstel (R&D, Product management, Engineering QBTEC), Omar Alnour, Kevin Gijsen, Mohamed Tamari en Adrie van Kleef (consulent UW Metaal)

Nog meer mensen opleiden

De lascabines van UW Metaal zijn onlangs vernieuwd en uitgebreid. Dit geeft ons de mogelijkheid om nog meer mensen op te leiden en vervolgens aan werk te helpen bij metaalbedrijven.

Hieronder de nieuwe medewerkers op hun werkplek bij QBTEC.

Kevin

Omar

Mohamed

(Foto's: Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter