Fotoreportage veilig werken bij UW

Nederland komt langzaam weer in beweging. Dat merken wij ook: steeds meer UW-medewerkers gaan weer aan de slag. Wat is het fijn om collega's terug te zien! Dat kan ook veilig, want we hebben onze locaties en manier van werken grondig aangepast.

UW werkt door

Bij UW is de afgelopen maanden zoveel mogelijk doorgewerkt. Ook in deze tijd blijven wij passend werk bieden aan mensen die dat nodig hebben, dat is waar we voor zijn. Bovendien werken veel UW-medewerkers in belangrijke functies, zoals schoonmaak, postbezorging, onderwijs, onderhoud buitenruimte en in de voedselketen. Wie thuis kan werken, werkt zoveel mogelijk thuis.

Uiteraard houden wij rekening met medewerkers uit de risicogroepen (klik op de link voor de laatste informatie van het RIVM over wie tot de risicogroepen behoort en wat je dan moet doen). Medewerkers uit de risicogroepen blijven thuis en werken thuis als dat mogelijk is. Leidinggevenden houden regelmatig contact.

Werklocaties en werk aangepast

Wij hebben onze werklocaties en het werk helemaal aangepast, bij al onze bedrijfsonderdelen. Hierdoor kunnen onze medewerkers veilig werken, ook als je vanwege je gezondheid een tijd thuis geweest bent.

De foto's hieronder laten zien welke maatregelen we hebben genomen op onze productielocatie aan de Niels Bohrweg (Lage Weide) en bij andere UW-onderdelen.

Posters op de deuren van de ingang.

De balie bij de receptie is ingericht op 1,5 meter afstand houden.

Desinfecterende gel bij de balie waarmee mensen die binnenkomen hun handen kunnen reinigen.

Het bedrijfsrestaurant is compleet anders ingericht, met veel meer tussenruimtes.

Borden en bestek liggen klaar, zodat je het bestek niet meer uit bestekbakken hoeft te pakken.

Looproute en belijning bij de cateringuitgifte.

Beschermende afscheiding bij de kassa's, uiteraard is contactloos betalen mogelijk en gewenst.

De middelste koffieautomaat is op alle plekken uitgezet, er staat een tafel voor om afstand te kunnen bewaren bij het koffie pakken uit de andere automaten.

Er mag een persoon tegelijk gebruik maken van de sanitairblokken, omdat er anders binnen niet voldoende afstand gehouden kan worden.

Overal in het pand hangen borden met posters.

Deze opzetstukken voor deurklinken zijn gemaakt op onze afdeling Metaal. Dit is een proefopstelling. Met de hulpstukken kun je de deur openen zonder je handen te gebruiken.

Werkoverleg gebeurt online of op afstand, zoals hier tijdens het werkoverleg van de werkleiding van Verpakken.

De huidige looproutes in de gangen.

Het werk op de afdelingen is ingericht op hygiëne en 1,5 meter afstand houden.

Hier worden biologische producten verpakt. Om dit te mogen doen heeft UW het officiële bio-certificaat (Skal) behaald.

De handvaten van de pompwagens worden bij elk gebruik gereinigd.

Ook de kantoorruimtes zijn aangepast.

Je kunt je bureau zelf eenvoudig schoonhouden.

Ook de Metaal-locatie aan de Maarssenbroeksedijk (Lage Weide) is ingericht op veilig werken.

Op afstand werken in de bloembinderij van UW Flora. Al het bloemwerk wordt op een veilige manier door ons bezorgd bij onze klanten.

Al sinds de opening van het Utrechtse Stadskantoor in 2014 houden medewerkers van UW het gebouw dagelijks schoon. Hun werkwijze is aangepast. Zij maken elke dag extra schoon met een desinfecterend middel. Belangrijk werk!

Vanwege het afstand houden kunnen onze onderhoudsploegen van UW Groen niet meer altijd samen in hun bedrijfsauto naar hun werkplek reizen. We hebben de cabines in auto's aangepast. Een aantal medewerkers sluit zich per bedrijfsfiets bij hun collega's aan. Geen straf bij het mooie weer dat we al gehad hebben! Bij het uitvoeren van het werk houden onze medewerkers zich aan de 1,5 meter afstand.

(Foto's: Norbert Waalboer Fotografie)

Deel op facebook

Deel op Twitter