Stem op UW-kandidaat Irma Dijkstra bij verkiezingen voor de ‘Minister van de nieuwe economie’

Irma Dijkstra heeft zich namens UW kandidaat gesteld voor de verkiezingen voor de ‘Minister van de nieuwe economie’. Gedurende de hele maand december kun je op haar stemmen op ministervandenieuweeconomie.nl.

Irma Dijkstra werkt sinds mei 2019 als directieadviseur bij UW. MVO Nederland organiseert de verkiezingen voor de Minister van de nieuwe economie.

Waarom stel jij je verkiesbaar? 

“UW is aangesloten bij ‘MVO koplopers’. Dat zijn bedrijven die meer duurzaam, dus met oog voor het milieu, en ook inclusief willen ondernemen. Inclusief wil zeggen dat iedereen mee kan doen: zwart, wit, oud, jong, man, vrouw, lhbti, met of zonder beperkingen. Ik geloof erin dat we toe moeten naar eerlijk werk. Werk voor iedereen voor een eerlijke prijs. Want wat je bijdraagt aan de maatschappij is meer dan alleen je productie. Dat is ook de reden dat ik werk bij UW, het sociale werkbedrijf van Utrecht.”

“Er is naar mijn mening nog te weinig aandacht voor mensen met een arbeidsbeperking bij reguliere werkgevers. Bij UW laten we zien dat werk normaal is voor iedereen, ook als bijvoorbeeld je beheersing van de taal minder goed is, je een tijd niet gewerkt hebt, geen opleiding hebt afgemaakt of wanneer je lichamelijke of psychische klachten hebt. Daar wil ik me hard voor maken. Met al onze ervaring helpen we bij UW werkgevers ook met inclusief ondernemen.”

Wat ga je doen als jij gekozen wordt?

“Als Minister van de nieuwe economie ga ik met politieke beslissers praten over deze belangrijke onderwerpen. Op 17 maart 2021 zijn er verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het is mijn wens dat alle politieke partijen straks voor echte inclusiviteit kiezen, met werk voor iedereen, ook voor mensen met een beperking. Dus stem op mij als eerlijk, waardevol mensenwerk ook jou aan je hart gaat. Ook namens UW dank ik je hartelijk voor je steun.”

Stem nu!

Je kunt van 1 tot en met 31 december 2020 je stem uitbrengen op Irma via op haar profielpagina op de verkiezingswebsite.

 

(Bovenste foto: Norbert Waalboer Fotografie)

 

Deel op facebook

Deel op Twitter